Min Förvandling | Katti Houshmandfar - CrossFit

Katti Houshmandfar – CrossFit

Annons

Min Förvandling

Okej, nu tänkte jag berätta lite om hur jag gick från att vara världens mest otränade människa och hänga på krogen dag och natt till att inte dricka en droppe alkohol och leva ordet hälsosamt och lycklig 🙂

Jag har tidigare varit en väldigt pendlare i både min vikt och min vardag. Från att ha spelat basket under ungdomstiden till att gå till att bli anorektiker och svälta sig själv nästan till döds, till att sedan leva på krog livet och äta osunt och dricka mängder av alkohol och helt plötsligt bli sprit fet. Träning fanns inte alls på världskartan då man spenderar mesta delen av sin tid till att vara bakis. Fy fan för det verkligen! Men en dag så fick jag nog, jag ville inte längre vara mullig och skämmas att sätta på mig min bikini framför alla andra och jag ville inte heller att den enda utvägen till att bli smal var att börja svälta sig till döds som jag gjorde förut. Ni som känner mig väldigt väl vet att jag är en person som ger 200% när jag bestämmer mig för något, ibland kan det också bli lite mycket och det är något jag jobbar med även idag. Att få bort det här maniska beteendet och jag känner att jag är på en god väg iallafall 🙂

En gammal vän till mig som idag är grundaren för Fitnessguru.se fick bli min hjälp till att komma igång. Jag vägde då 68 kilo och tro mig, det fanns inte ett enda gram av dom 68 kilo som var muskler 🙂 Jag fick lova att låta honom bestämma över mitt liv i 10 veckor så skulle han lova mig mirakel. Jag bet ihop och gick med på det (kontroll freak som jag är, att jag vågade) och han fick lägga upp ett schema för mig över exakt hur jag skulle träna och äta. I 10 veckor så låste jag mig bort från omvärlden då allt jag stoppade i mig skulle vägas och planeras. Ingen fick ta mig ur fokus och det blir lätt det om man ska hänga med vännerna och fika eller göra saker för då gick jag ur min planering och tider jag skulle äta. Så jag bad om ursäkt till mina vänner i 10 veckor och bad dem om förståelse om att låta mig vara i fred 🙂 Det resulterade i att jag rasade från 68 kg till 53kg och jag valde faktiskt att avbryta dieten i vecka 8 just för att jag tyckte att jag blev för smal. Men jag behövde den kicken för att fatta att man kan faktiskt gå ner i vikt av att röra på sig och äta 6ggr om dagen, maten var inga rädsla längre. Fast som livet ser ut så är man inte mänsklig om man går på en diet året om så jag gick sakta tillbaka till mina rutiner och gick upp några kilo, inget konstigt med det. Men jag lärde mig, att uppskatta och förstå den viktiga innebörden med mat. Så det var från det som mitt intresse för nyttig mat öppnades och jag börja experimentera mycket med kosten för att se hur min kropp reagerar på olika typer av dieter eller vad jag gillar att kalla det för, livsstil.

I februari 2013 så började jag att träna på riktigt, då menar jag gymma regelbundet och hårt. Bort med timmar på löpbandet och rädslan att lyfta tungt för att man tror att man ska bli för stor. Lycka till säger jag till det, I wish att det var så lätt att bygga muskler. Det kliar fortfarande i mina fingrar när jag hör tjejer idag säga att det inte vill “bygga sådana muskler” för de vill inte bli för stora så därför går det på aerobicspass. Det är för det första helt omöjligt för en tjej att ens kunna bygga muskler som killar och de inte sprutar olagliga medel i skinkan 😉 Om ni bara visste hur många timmars slit jag lagt ner på gymmet, hur många gånger jag känt att jag håller på att sprängas för jag lyfter så tungt och ändå ser jag inte ut som en bodybuildare så där har ni beviset 🙂 va inte rädda!

Så på ca 4 månader så fick jag detta resultat

bild (2)

Så ni ser rätt tydligt att muskler får en att se mindre ut för man blir mindre då muskler tar mindre plats än fett. Va inte rädda för att träna hårt och lyfta tungt, jag lovar er bara att ni kommer bli himla glada istället för ni kommer se resultat 🙂

Jag försöker idag att leva och äta allt jag tycker är gott, man lever bara en gång. Jag tränar så jäkla hårt så jag förtjänar att äta gott. Visst tänker jag självklart på vad jag stoppar i min kropp men jag mår aldrig dåligt längre av att unna mig efterrätt eller glass och godis lite sådär spontant. Jag har fortfarande en lika fin och sund kropp för det 🙂 Och nej jag har inte alltid rutor på magen, vissa dagar syns dom och andra inte, men jag bryr mig inte för jag har en starkt kropp och det är det viktigaste. Vill ja få lite mer definierade muskler så är det bara att deffa men nä jag äter nog hellre en jäkla massa got mat istället känner jag 🙂 En sak som jag däremot har uteslutit helt ur mitt liv är alkohol och det kommer jag aldrig någonsin införa tillbaka. Alkohol är på riktigt den största boven av allt! visst kan jag njuta av något glas vin typ en gång per år haha men näää jag avstår gärna. Skåla med vatten istället 🙂

Nä nu ska jag avrunda min långa novell till inlägg och tagga inför morgondagens WOD, undra vad 14.5 blir  🙂 (crossfit games)

Här kommer lite fler före efter bilder för jag vet att sådant inspirerar. Kram på er!

Image

bild (3)bild (5)

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats