Hoppa Hopprep - Doubleunders | Katti Houshmandfar - CrossFit

Katti Houshmandfar – CrossFit

Annons

Hoppa Hopprep – Doubleunders

God Morgon 🙂

Idag blev det en rejäl sovmorgon för mig, gud så skönt! Jag älskar verkligen att sova, om jag fick skulle jag välja att sova hela tiden med en liten kort uppstigning endast för att äta mat haha 🙂

Jag har ett litet projekt där jag tränar på att hoppa hopprep och då menar jag D.U (doubleunders) Det finns mycket inom CrossFit som jag vill öva på och bli bra på men jag kör en liten inriktning i taget tänkte jag. Jag har inte kört CF så länge så jag va inte så himla bra på att hoppa D.U förrän nu, eller ja jag börjar gå mot rätt håll då. Jag började köra på Unique i september 2013, åkte sedan i oktober och va utomlands ända fram tills februari 2014 och började direkt igen så det är inte så många månader som jag kört. 3 månader för att vara exakt 🙂 För bara 1 månad sedan kunde jag inte göra mer än 7-8st dubbelhopp i rad men nu när jag övat så slog jag mitt rekord igår vilket resulterade i 51st unbroken hopp 🙂 Wohoooo! nästa mål ska bli 60st och det ska jag klara nästa vecka ingen snack om saken.

Det gäller att hitta ett flow när man hoppar och inte glömma andningen. Jag brukar fokusera mig på en punkt rakt fram som jag tittar på medans jag hoppar just också för att undvika att skutta runt så mycket vilket man lätt gör när man är nybörjare. När jag hoppar så försöker jag inte att hoppa högt för det tröttar ut en utan jag lyfter lite på fötterna framåt och inte bakåt som man vanligtvis gör när man hoppar vanliga hopp. Det var jättesvårt att göra allt samtidigt i början, andas, räkna och försöka slappna av men det kommer. Övning ger färdighet 🙂

När ni ska börja hoppa så börja med att värma upp fotlederna ordentligt innan så hoppa lite vanliga hopp och gå inte direkt på D.U för man blir bara irriterad när det inte går som man vill. Och det där hopprepet river ju upp en rejält efter ett tag och så blir man skit förbannad. Att ett jäkla hopprep kan göra en så förbannad det visste inte jag! 🙂

Jag filmade igår när jag slog mitt rekord. Allt måste va med på film annars har det inte hänt haha!

[videofyme id=”6005863″]

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats