Jag jämför CrossFit med IKEA...hmmm tänker ni va? | Katti Houshmandfar - CrossFit

Katti Houshmandfar – CrossFit

Annons

Jag jämför CrossFit med IKEA…hmmm tänker ni va?

Jag är så himla trött i precis hela kroppen men jag ska försöka knappa mig igenom detta inlägg och göra det med briljans 🙂

Wow vilken fredagskväll, jag älskar verkligen att träna sent på fredagar. Det sprids alltid en sådan helg/lycka känsla över alla då på boxen och ikväll blev vi en tjej trio som kämpade oss igenom 18.30 passet. Jag, Cicci och Teresa 🙂

FREDAG
Varannan min i 20 min (10 sets)

1 clean
Bygg å öka vikt
55% of 1-RM, 60%, 65%, 70%, 75%, 80%, 85%, 90%, 95%, 95%

”Stairway 2 Heaven VS Stairway 2 Hell”

Buy in: 20 Situps.

Stege 11-1 av: T2B å Burpees
11-1
10-2
9-3
8-4
7-5
6-6
5-7
4-8
3-9
2-10
1-11

Först började vi med lite teknik träning på Clean vilket är frivändning och då skulle vi ner hela vägen ner i en squat också. Ingen maxning idag bygga successivt och komma så tungt som 95% av max. 1 lyft varannan minut så det blev alltså 2 min vila emellan varje lyft och därmed lagom med tid för att ladda om, byta vikter och tänka igenom varje lyft. Fokus på teknik verkligen och att använda rycket med höften så man får en bra fart med skivstången uppåt för att snabbt gå in under och möta stången i en knäböj. Med Cristians tips och rättningar så blev mina bara bättre och bättre för varje lyft. Inte alls perfekt, men på god väg. Jag kör hellre med lite lättare vikter och övar in tekniken. När den sitter, då kan man öka.

Sen var det dags för dagens Wod vilket var en stege med en blandning av toes to bar och burpees. För att få göra dessa så var man tvungen att “köpa” i sig med 20 st snabba sit-ups för att sedan påbörja stegen.

Man skulle alltså först göra 11 st Toes To Bar och sedan 1 Burpee. Sedan 10 T2B och 2 Burpee och så fortsätter stegen sådär. T2B sänks medans Burpee höjs. När man var klar så checkar man ut med 20 sit-ups till och hann man klart inom 12 min så körde man från början fast från andra hållet. 11 burpee, 1 T2B osv.

Jag kan säga att i slutet så såg ens burpees ut som riktiga amatör burpees eller som att man hade 100kilo extra vikt bärandes på sig, BLÄ vad jobbigt!

Men jag älskar Burpees lika mycket ändå när jag är klar 🙂 det är helt sjukt hur mycket hat man kan ha under passets gång för att sedan fyllas med en massa endorfiner och älska det lika mycket igen.

Typ lite som hat kärleken till IKEA. Man åker alltid till IKEA för att det är så jäkla billigt. Det slutar upp med att man kommer ut därifrån men alldeles för mycket varor för man säger att allt är så himla billigt när man plockar på sig i varuhuset. Står där i kassan med ögon som ser ut som 2 stora tennisbollar för man blir så paff hur jäkla dyrt det blev när man väl skulle betala. Packar ner sina varor i besvikelse och lite smått förbannad för fan IKEA är inte alls billigt, aldrig igen. Sen tar man ett par kliv framåt mot utgången, blodsocker nivån är på en dipp och man är riktigt hungrig för att gå igenom IKEA tar alltid 3 gånger så längre tid än vad man hade tänkt. Plötsligt framför dig så har du det som gör IKEA till den största geniet någonsin, KORV FÖR 5KR. Du är hungrig och har gjort av med alldeles för mycket pengar och vill bara ha den där billiga korven. 10 spänn med dryck. Du köper 2 korvar och 1 dryck, en måltid för bara 15kr. Mätt och belåten kliver du ut ur IKEA och vad är det sista du minns?

FAN VAD IKEA ÄR BILLIGT!

Och där börjar man om igen, samma misstag om och om igen 🙂 det är genialiskt uttänkt och på samma sätt är CrossFit så jäkla genialiskt uttänkt. Man svär, man ångrar ibland att man påbörjade passet för man börjar känna blodsmaken i munnen. Men när du är klar, så finner du ingen större lycka jag lovar dig. Och därför längtar du tills du får göra om det igen.

Jag älskar min box, och tänker somna med en lycklig och trött Unique själ.

Natti Natti

image (43) image (44)

image (41) image (42)

image (45)bildimage (46)

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats