En plats för skratt och utveckling | Katti Houshmandfar - CrossFit

Katti Houshmandfar – CrossFit

Annons

En plats för skratt och utveckling

Vad hade jag gjort utan denna magiska plats?

Vad gjorde jag egentligen innan?

För det är såhär det känns alltså, lycka? tillfredsställelse? magi?

Hur kan det vara så att man kan ha en sådan kärlek till träning som jag har? Träning som egentligen är jobbigt, tidskrävande och en ren bov för plånboken för det är inte bara medlemskapet som kostar. Man vill självklart alltid ha ny gear hela tiden och tränar man ofta behöver man många uppsättningar av träningskläder för att tvätta ofta har man absolut inte tid med. Inte jag iallafall.

Jo jag ska berätta för er varför man kan ha en sådan kärlek till något som är så svettigt och tungt som träningen är för mig.

När du finner en plats där du känner dig hemma, du känner att du är en del av något, du har din lilla plats. Då börjar den där lilla fjärilskänslan växa i magen och du är smått förtjust vid det här laget. När man är förtjust i någon eller något så vill man gärna ha mer och gärna ofta också. Typ som när du träffar någon och blir lite smått kär. Du kan typ sitta hela dagarna och bara sms:a den personen om ingenting egentligen och fnittra lika mycket varje gång samtidigt som du rodnar. Du vill knappt lämna personen för du vet hur mycket du kommer sakna honom eller henne och räknar sekunderna tills ni ses igen.

Ni känner väl igen den känslan?

Så skulle jag beskriva den känslan jag har för denna magiska plats CrossFit Unique. ÅH vad många måste tänka att jag är helt hjärntvättad och galen och nästan gått med i en sekt som många gärna vill kalla CrossFit för.

Nej säger jag då, varför ska jag inte få sprudla av energi och lycka från något som faktiskt har gjort mig till en lyckligare och gladare JAG. Varför ska jag inte kunna sprida denna energi och lycka till andra som kanske en gång bestämmer sig för att satsa på en träningsform som de lär sig att älska och sin tur får känna samma lycka som mig.

Aldrig någonsin har jag varit på en plats där jag från sekunden jag kliver in lokalen till sekunden jag kliver ut har ett sådant stort leende på läpparna att jag får kramp i käften. Aldrig någonsin har jag skrattat så mycket under träningsförhållanden som jag gjort på denna box. Och aldrig någonsin har jag utvecklats så mycket som jag har gjort på så kort tid.

Jag har knappt ansträngt mig och ändå blivit så jäkla stark om jag jämför men bara ett par månader sedan. Eller jo självklart har jag ansträngt mig men ja ni fattar kanske vad jag menar. Det bara kommer på köpet liksom av att man har så jäkla kul.

Jag äter som ett djur och då menar jag verkligen att jag äter som ett djur. Jag har typ alltid mat i min hand kom jag på nu när jag tänkte efter. Och jag mer magrutor nu än någonsin, hur gick det till egentligen? Förut fick man liksom va så jäkla strikt med maten för att dom jävlarna skulle titta fram. NU är dom där även fast jag käkar godis 2 dgr i veckan och en bulle i veckan på det. På tal om mat, jag äter typ 6-7 ggr om dagen. Jag dör annars känns det som!

Från att gymmat och haft den ständiga planering “Vilken muskelgrupp ska jag köra idag då” och haft den strikta kosten för att uppnå de resultat jag önskat till att ha gått till en träningsform som känns mer som en lagsport och en plats där jag får svettas och ha roligt, det går inte att jämföra längre eller värdera för det är ovärderligt. Inte längre bry sig lika stenhårt på exakt vad jag stoppar i mig utan bara att leva och njuta av alla godsaker. Inte längre behöva planera mina träningspass för det gör boxen åt mig med den kontinuerliga pass schemat de har.

Ni måste ju bara förstå vilken lycka jag känner, eller hur? Jag skulle vilja att alla fick känna såhär och jag hoppas att ni verkligen gör det med er träningsform och livsstil. Gör ni inte det, testa något annat. var aldrig nöjd, du är alltid värd det bästa 🙂

Idag tex så körde vi en:

EMOM = Every minute on the minute i 12 min

70-80% av ditt 1-RM (rep max) i Marklyft 5 reps
Burpees 5 reps

Det här med sitt max kan vara svårt om man aldrig testat att maxa vikten. Jag har endast maxat med marklyft för ca 1 månad sedan och då var min hand lite sämre än den är idag och jag klara 73kg då så jag har alltid utgått efter det. Och i vissa pass så har det varit rätt jobbigt så det har ändå känts som att 73kg var ett helt ok 1 RM för mig just då med tanke på min dagsform. Idag skulle vi köra 70-80 % av det så för mig hade det varit 45-55kg så jag bestämde mig för att köra det högsta vilket blev då 55kg.

Lastar på vikter men tydligen så var jag inte så bra på matte. Beror kanske på att jag typ skolka på varje mattelektion 🙂 Men när passet var klart och jag skulle skriva mitt resultat på tavlan så tittade jag igen på stången och räkna. Nä då har jag kört på 65 kg.

Ni kan ju tänka hur glad jag blev då va?

Mitt max kan slänga sig i väggen, jag ska KROSSA dig nästa gång 😉

NU ska jag sussa, godnatt på er. Bjuder på lite video på dagens smärta 🙂

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OGMJ9TatagA[/youtube]

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats