PALEO TACO PIZZABULLAR | Katti Houshmandfar - CrossFit

Katti Houshmandfar – CrossFit

Annons

PALEO TACO PIZZABULLAR

Medan mina pizzabullar gräddas i ugnen och blir alldeles smarriga så tänkte jag att jag skulle dela med mig av receptet.

Detta passar perfekt som mellanmål eller när du är sugen på något extra gott eller varför inte en måltid. Jag gillar ibland att bara äta något litet när jag känner ett riktigt sug så då passar dessa bullar perfekt.

Och självklart så är dessa efter Paleo.

Ca 10-12 bullar

Deg

3dl mandelmjöl

5msk psyllium pulver (finns att köpa på glutenfria avdelningen)

2tsk bakpulver

1tsk havssalt

3 äggvitor

ca 2 – 2,5 dl kokande vatten

Gör såhär: Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan äggvitan. Spara äggulorna för du kommer att behöva dom i slutet när du ska pensla bullarna innan de stoppas in i ugnen.

DSC_0266

Knåda ihop och tillsätt sedan det kokande vattnet. Vispa med elvisp till en smet.

Knåda ihop degen till en boll.

DSC_0270

Lägg sedan degen mellan 2 bakplåtspapper (jag hade ingen så jag improviserade) och kavla ut till en rektangel. Ta sedan bort det översta bakplåtspappret.

DSC_0271

Fyllning (du kan ha vad du vill)

Krossade tomater 

Tacofärs (jag hade stekt igår)

Basilika

Rödlök

Bacon

Gör såhär: När du smetat på den önskade fyllningen så ska du rulla ihop detta och dela i bitar. Krydda gärna med oregano innan.

DSC_0273

DSC_0275

Lägg som sedan i muffin form eller liknande och pensla över äggulan som blev över som du vispat ihop lite.

In sedan i ugnen i ca 45 min på 175 grader.

DSC_0276

Färdig att servera 🙂

bild (6)

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats