PROVA PÅ CROSSFIT | Katti Houshmandfar - CrossFit

Katti Houshmandfar – CrossFit

Annons

PROVA PÅ CROSSFIT

Något man inte kan ha missat är väl att jag är något av en CrossFit nörd 🙂 och jag tänkte att jag skulle dela med mig av hur det hela började så ni förstår varför jag är så hocked som jag är idag.

I augusti förra året så lurade min vän Felicia med mig på ett söndags prova på pass på CrossFit Unique (där jag tränar idag).

Jag hade sett att hon den senaste tiden börjat köra CrossFit som jag absolut inte hade någon aning om vad det var och jag minns att jag tänkte att det var ännu en av mina vänner som bara tjatar om den här CrossFit hit och dit. Vad är det för något och vad är det som är så speciellt med det? Såg mest ut som en sekt i mina ögon 🙂

Själv hade jag börjat träna på fullaste allvar på gymmet de senaste 6 månaderna och tyckte det var hur kul som helst.

Att träna bland en massa främmande människor som aldrig hälsar på en? Trängas bland maskiner och slåss om vikterna ? Träna helt själv?

JÄTTEKUL!

Så jag följde med en söndag och jag kan säga att jag var livrädd. Vad ska jag utsättas för? Jag är inte lika duktig och vältränad och stark som alla andra som tränar där.

Kan säga att det är den vanligaste kommentaren jag får från folk som inte prövat CrossFit.

Jag kliver in en stor box, ser typ ut som ett garage eller en gammal lagerlokal. Typ det jag hört att det brukar se ut.

Och så möts jag av alla dessa människor som kommer fram och skakar hand med mig och presenterar sig, Öhhh Va? händer detta på riktigt?

Så vi paras ihop två och två för att det är team wod, vad är en wod liksom??

Vem tror ni att jag hamnar med? Ghelu Mae Borell, fröken stålkvinna med ett duracell batteri programmerad i kroppen. Men det visste jag ju inte då 😉

Tror ni att jag fick jobba hårt? Alltså jag trodde på fullaste allvar att jag hade hamnat i himmelriket och att min själ hade lämnat min kropp men samtidigt tvingat kroppen att arbete under dom där 20 minutrarna som vi tränade.

Jag kände inte av någon kroppsdel efter 4 minuter och efter 8 minuter när jag faktiskt trodde det var dags för min begravning och att jag nu kommer få somna in och vila så står hon där och tittar på mig med en blick som säger att jag får vänta ytterligare 12 minuter innan jag får dö.

12 minuter till??? SKOJAR DU MED MIG! snälla låt mig dö nu.

Jag svalde min egen spya ett flertal gånger de sista minutrarna av passet och när tiden var ute sprang jag till toaletten och ja…ni fattar väl vad som hände sen 🙂

Jag trodde jag var rätt tränad och hade bra ork och styrka innan för att jag gymmade så mycket men när jag kom hit så fick jag en käftsmäll.

1 månad senare insåg jag att jag hade inte hamnat med vem som helst som partner denna söndag utan jag hamnar ju för fasiken med ställets värsting. Och hon hade absolut ingen mercy på mig alltså.

Det här är en kvinna som lever, andas och älskar CrossFit och det här är Uniques tävlande kvinnliga Rambo!

När passet var över och jag hade äntligen kommit tillbaka på jorden och fått pusta ut så kände jag ett sådant fantastiskt lyckorus som är helt omöjligt att beskriva.

Det är när du själv får känna den som du verkligen kan förstå.

Hur mycket jag än ville dö under passet så ville jag leva hundra gånger mer efter. Jag hade aldrig någonsin fått ut så mycket av min träning tidigare och speciellt inte på så kort tid.

Det var inte bara träningen, det var hela stämningen på stället. Bara grejen att alla klappar varandra på axeln efter passet och säger “bra jobbat” är ju helt ovärderligt.

Folk bryr sig, folk är roliga, folk älskar att vara där och främst av allt folk älskar att träna med varandra.

Vet ni hur det slutade? Jag gick därifrån med ett årsmedlemskap som jag aldrig någonsin kommer att säga upp.

CROSSFIT UNIQUE, vilken plats!

Vill ni veta en till sak? Jag bor i Sundbyberg, Unique ligger i Tyresö. Jag tränar 6 dagar i veckan. Det är 1,5 timmes resväg dörr till dörr för mig.

Finns inga ursäkter, bara vilja och kärlek till din träning och välmående.

Så för Er som är det minsta lilla sugen på att få känna min känsla och min väg till lycka, följ med imorgon och testa ett pass du med.

Kl 12.00 på Sikvägen 25.

En sak till, ni måste inte köra med Stålkvinnan 🙂

DSC_0295DSC_0343DSC_0251DSC_0217DSC_0214

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats