En bättre fredag | Katti Houshmandfar - CrossFit

Katti Houshmandfar – CrossFit

Annons

En bättre fredag

En lång dag på jobbet och jag fick avsluta fredagen på bästa sätt – ett svettigt pass på CrossFit Unique. I min värld så finns det ingenting jag hellre gör än att spendera min helg på denna plats. Precis som många andra längtar tills klockan slår 17.00 på fredag för att de vill ut och umgås med vänner och familj (inte för att jag inte vill göra det) medans jag ser helgen som en endaste stor träningslycka. Nu har jag liksom 8 timmar av dagen som jag annars spenderar till jobb, till att bara träna och mysa i boxen.

För min bästa vänner finns där, Pamela tränar där och alla andra har komma att bli mina närmsta vänner. Dom känner mig mer än någon annan och det gör att det blir roligare att träna ihop. Även fast jag kör mycket solo nu när jag inte följer boxens programmering så finns dom ändå där och vi tränar ihop och peppar varandra även fast vi inte kör samma pass och samma typ av övningar.

CrossFit är en sekt….Jaaa jag vet 😛

Idag tog jag PR i både Clean (frivändning) och i Push Press (axelpress)

Clean – dåvarande 60kg – idag 63kg

Push Press  –  51kg blev det idag på en 3RM vilket betyder att jag skulle bygga den tyngasta pressen där jag klarar av att göra 3 i rad utan att släppa stången. Mitt dåvarande 1RM var 48kg, det var alltså vad jag klarade av att göra endast 1 av och idag klarade jag 3st på 51kg.

Såhär ser en 3RM ut i Push press (en rätt nöjd tjej i slutet)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FF9buCUQBgk[/youtube]

Och såg PR i frivändningen ut, jag misslyckades på första och tog den på andra. Sen skulle jag jerka upp stången och det gick ju mindre bra och jag gick lite bananas efteråt 🙂

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DWjOC5JAjdI[/youtube]

Jag avslutade träningen med en 24 min wod där jag var 8:e minut (alltså 3 varv) skulle göra detta: 1000 meter rodd, 10 muscle ups och 20 st push press på 40kg. Men eftersom att jag inte kan göra muscleups så tog jag bort den delen och fokuserade på att hinna med alla 20 push pressar under dessa 8 min.

IMG_0498.JPG

Kan säga att det gjorde ONT och gav mig rätt bra pump i axlarna. Nu ska jag mysa mig ner i soffan och ladda för imorgon då en heldag med Unique gänget väntar. Träning, middag och bowling och sist vi hade en sådan kväll så slutade det upp med att alla gjorde burpees på bowlingbanan så jag vette fan hur detta ska gå.

IMG_0496.JPG

Today was a long day at work and when I finally got off work, the forst place I went to was of course CrossFit Unique. There is no other place a rather spend my friday evening than here with all of my friends. Since it has become a big part of my life, the people who train there also becomes a big part of it. They are for real my closest friends and to be able to train with people that are close to you is the best feeling. When the weekend is coming up, the only thing I can think of is CrossFit and how many more hours per day a I have the opportunity to train. Its like 8 hours more per day, I can do miracles with those.

Today a part of my training was Clean & Jerk, Push Press and a 24min wod. I managed to get a PR i Clean in 63kg (Not the Jerk :() and built a 3RM in Push Press on 51kg. 

Finished my workout with a 24min wod : Every 8 minute (3sets) 1000m row, 10 muscleups, 20 push press (40kg).  Since I can’t do muscleups yet, I skipped that part and focused on managing to do all 20 push press after the row before the clock reaches 8 min and even that was hard. My shoulders are quite swollen at the moment.

Now it’s cozy time on the couch and I am loading for a great day tomorrow with the Uniquefamily. We are all going to train, the go out for dinner and bowling together. Last time we did this everyone freaked out and started doing burpees with the bowling ball and went crazy, so we will see how that goes.

Have a great evening.

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats