Paleokost | Katti Houshmandfar - CrossFit

Katti Houshmandfar – CrossFit

Annons

Paleokost

PB272618

For English please scroll down.

Paleo är något som jag skrivit om förut och en kost som jag verkligen gillar att följa, och nu när det är 2 månader kvar tills jag ska tävla så tänkte jag lägga lite extra fokus på min kost och inte bara träning. Därför kommer jag att hålla mig till Paleo från nu.

Först vill jag bara betona att Paleo är ingen diet, det är inte en strikt kost som du ska följa slaviskt i 30 dagar eller liknande utan denna kost är en livsstil som man följer. Stora, duktiga atleter (speciellt inom CrossFit) äter endast efter Paleo då de får ut maximalt av sin träning.

Vad är Paleo?

Paleo innebär att sträva efter att äta så likt som våra förfäder åt innan jordbruket trädde i kraft och vi började producera spannmål, baljväxter och socker. Innan det så åt man bara det som naturen hade att erbjuda vilket var kött, fågel, fisk, ägg, nötter, rötter, grönsaker, frukt, blad och massa frön.

Man ska alltså sträva efter att så rent som möjligt och det är helt enkelt så våra kroppen är genetiskt bygga till att göra och mår bäst utav.

Jag hittade en jättebra bild men riktlinjer och här har ni en grym sida som jag hämtar all min inspiration ifrån och här listar dom vad man får äta. Kika in på denna LÄNK.

Paleo-Flowchart

Varför Paleo?

Det finns många stora fördelar med att äta på detta sätt och en stor del är att man märker att man är piggare, mår mycket bättre och presterar bättre än någonsin. Lägre kroppsfett är en stor fördel som man får med denna kost och man håller oftast en jämn energinivå och får en bättre återhämtning vid träning och sjukdom. Personer med sjukdomar får ofta en mängd förbättringar av sina symptom. Magproblem, autoimmuna sjukdomar, hudproblem och bristsjukdomar blir i allmänhet bättre eller t o m helt symptomfria.

Det enda som jag känner kommer vara svårt att hålla mig borta ifrån är mitt proteinpulver för det är definitivt inte Paleo men eftersom att jag ser väldigt stora fördelar med att ha tillgång till protein så kommer det vara det enda som jag “fuska” med.

Någon av er som kört eller kör efter Paleo? Nyfikna på att haka på?

ENGLISH VERSION

Paleo is something that I’ve written about and tried before, and now that it is 2 months left until I going to compete, I thought adding a little extra focus on my diet and not just training. Therefore, I will stick to the Paleo lifestyle from now.

First I just want to emphasize that Paleo is not a diet, it’s not a strict diet that you should follow for a ceritain period of time, but this diet is a lifestyle that you follow. Big, talented athletes (especially in CrossFit) only eat after the Paleo lifestyle to get the most out of their training.

What is Paleo?

Paleo means to strive to eat as much like our ancestors ate before farming came into force and we started producing sugar and other grains . Before the producing process started we only ate what the nature had to offer which was meat, poultry, fish, eggs, nuts, roots, vegetables, fruits, leaves and seeds.

One should therefore strive to keep a clean nutrition as possible since out body is  genetically built to eat that way. Processed food is a big no no in the paleo lifestyle.

Why Paleo?

There are many great benefits by eating this way and a large part is that you notice that you are more alert, feeling much better and perform better than ever. Lower body fat is a major advantage that you get with this diet and you usually keep a steady energy level and get a better recovery during exercise and sickness. People with illnesses often get a lot of improvements in their symptoms. Stomach, autoimmune diseases, skin disorders and syndromes are generally better or even completely free of symptoms.

The only thing that I know will be hard to keep me away from is my protein powder and that is definitely not the Paleo but since I see great advantage of having access to protein powder, I will still drink my shakes when needed.

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Under vårt tak

  Hej Katti
  Paleokost är fantastiskt, ren och naturlig mat gör underverk med kroppen!
  Tack snälla för din fina länkning, och Stort lycka till på din tävling!
  Hälsningar
  Magnus & Jenny

Annons
stats