Status just nu | Katti Houshmandfar - CrossFit

Katti Houshmandfar – CrossFit

Annons

Status just nu


Jag vaknar varje morgon och kör min rehab och det går bättre och bättre för varje dag men jag vaknar alltid upp så himla stel och har svårt att gå. Status på min fot just nu är smärta och stel men det går verkligen framåt men väldigt långsam och jag är otålig. Pamela påminner mig varje dag när vi går att jag ska sluta halta och gå normalt men långsamt och när jag fokuserar så går det. Det gör ont men det går. Däremot kan jag inte bada på stranden, det går verkligen inte. Jag var först rädd att jag inte ens skulle kunna gå på sanden då det är så ojämnt men jag har övat att gå väldigt långsamt och barfota på sanden och det är riktig bra träning för min fotled. Men jag försökte mig ner i vattnet och det går inte för när vågorna kommer så flyttas sanden omkring och då vinglar jag och jag får verkligen inte trampa snett eller något, då kommer jag dö av smärta. Så på stranden får jag svalka mig vid duscharna istället 🙂

Såhär såg min rehab ut imorse. Jag gör 3 olika övningar och jag gör varje övning 2 gånger med rakt ben och 2 gånger med böjt knä. Det är jättetufft med böjt, blir mer utmaning då.

Övning 1 – pendla höften mot väggen, höften åt sidan och vrid 180 grader fram och tillbaka. 3 positioner totalt.

Övning 2 – Tåhävningar där jag släpper den friska foten och håller emot ner med den skadade och flexar vaden.

Övning 3 – Rumänska enbens marklyft utan vikt utan fokus på balans. 3 riktningar – rakt fram och snett åt båda håll.

Sen gör jag även en 4:e övning men den har jag inte fått kläm på ännu så jag visar mer när jag kan göra den.

// I wake up every morning and do my rehab exercises by the pool. It’s hard and it hurts a lot but I feel that everyday is one step closer to getting beter and walking normal again and the exercises helps even though they are so boring to do. The video above shows the different ones I do every day. It’s hard to walk, it hurts and being at the beach is the most difficult part. The sand makes the ground uneven so walking is a bit wobbly and I have to walk really slowly and careful so that i don’t take a wrong step. The only thing that I can’t to is win in the ocean due to the waves. It’s impossible to go into the water for me so I just have to cool down with the showers that they have on the beach. 

So I just have to keep on working om my rehab, be patient and I will get there soon. It’s hard but I will do it 🙂

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats