Plötsligt så händer det | Katti Houshmandfar - CrossFit

Katti Houshmandfar – CrossFit

Annons

Plötsligt så händer det


Hej på Er!

Nu är jag hemma från landet, utvilad och samlat på mig ny energi för att tåga på med all här i livet ni vet. Hos Pamela och Jeff finner jag ro, med dom kan jag alltid vara mig själv till 500%. Vi började helgen med att mötas efter jobbet och träna tillsammans innan vi åkte ut till deras landställe.. Jag har alltid haft det lite kämpigt med de gymnastiska delarna inom crossfit och det är väl för att jag inte är så gymnastisk av mig. Butterfly pullups har tagit mig 3 år nu att lära mig och bara från någon gång så släppte det och jag fick en Aha upplevelse och nu kan jag inte minnas hur jag gjorde pullups förut. Jag har liksom inte fattat själva “flowet” innan och alltid kommit i otakt. Men i fredags så satte jag ett nytt PR där jag gjorde 13 st obrutet. Mitt tidigare var 12 st och jag testade 2 gånger och på första satte jag precis 12 och då ville jag fasiken inte ge mig så testade igen och gjorde 13. Dom sista såg lite trötta ut men jag klarade det!

// Hey Guys!

Now I am home from a wonderful weekend with Pamela and Jeff at their summer house. The weather has been sunny and more or less perfect so I feel well rested now and full with new energy for the upcoming week. We started off the weekend with a workout session after work together. After the session I gave like 15 min extra on practicing the handstand walk and my butterfly pull-ups. I have always had difficulties with the gymnastic movements in crossfit and now that I am injured and can’t do weightlifting it is the perfect time to practice my goats. And I got a PR on my number of unbroken butterfly pull-ups from 12 to 13 and the distance on the handstand walk going unbroken. Its like all of a sudden I understood how it’s done and now it feels like I’ve known this all the time. 

Och sen efter det så övade vi lite handgång och det släppte också, aldrig gått så långt som jag gjorde i fredags. Jag gick så långt att jag försvann ur ild och det har aldrig hänt 🙂

Nu när jag inte kan lyfta tunga vikter och köra tyngdlyftning så är det sånt här som jag har varit lite sämre på som jag får nöta. Det är det som är så himla underbart med Crossfit, att det ALLTID finns något man kan öva på och bli bättre på. Man kan liksom inte vara bäst på allt.

// The best part about Crossfit is that there is always somwthing that you need to practice on and you always have movements that you are better or worse on. Nobody is like master in all of the movements in crossfit and now it is a good time for me to practice the gymnastic part. 

Nya smaken på Clean finns staplat i kylen så jag var snabb fram och plockade mig en efter passet.

P7296091 P7296098 P7296124


När vi sedan kom fram till landet så grillade vi burgare och njöt av det fina vädret på kvällstvisten innan vi alla däckade rätt tidigt. Lördagen på team träning på Crossfit Unique så vi gick upp vid 9 tiden och åt frukost och åkte sedan till Tyresö.

// After training we headed to their summer house and grilled burgers and enjoyed that evening weather outside. A movie later we went to bed and on Saturday we had plans to train a team session at Crossfit Unique which is the place where I started with crossfit 3 years ago. So we woke up around 9 am and had breakfast before we left for the session at 11 am.  

Frukost bestod av en skål med gröt

P7306135

Även på Unique fick jag en Aha upplevelse och det var då jag insåg att detta är inte längre någon Aha eller tur, utan jag kan faktiskt gå på händer nu.

// I practiced some more handstand after our team session and now I finally realized that I am not like lucky every time I try when I manage to walk. I can actually say now that I know the handstand walk, like I can control it now 🙂 

Det var ca 3 veckor sedan som jag bestämde mig för att jag skulle bli bra på att gå på händer och för att bli det så är det bara öva som gäller. Nöta och nöta tills man känner sig bekväm upp och ner och jag spenderade ca 5 min varannan dag och nu sitter det. Jag kommer dock fortsätta öva för handstående är typ en grej som jag lätt “glömmer bort hur man gör” om jag inte övar det då och då.. Så mitt tips till er som vill lära er är att bara öva. det bästa sättet 🙂

// It was about 3 weeks ago when I decided that I am going to learn this and by learning it takes practice. So I have spent about 5 min every other day just practicing and now I can walk. So that is my advice for those of you who want to learn, just practice every day and you WILL get it 🙂

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats