Min perfekta kycklingfilé i ugn | Katti Houshmandfar - CrossFit

Katti Houshmandfar – CrossFit

Annons

Min perfekta kycklingfilé i ugn

Jag gav detta recept till en kollega häromdagen och när hon hade lagat min kyckling och smakat så fick jag detta meddelande av henne.

Så därför ville jag tipsa er om min super duper goda kyckling som är så simpel att göra och den är så nyttigt god och saftig. För en sak jag hatar att äta är torr kyckling.

Gör såhär: Sätt på ugnen på ca 200grader, lägg kycklingfiléer i en ugnsform och se till att lägga dom tätt så ta en form som passar antalet filéer du ska laga. Jag använder inte olja just nu och det behöver du inte ha heller till denna. Krydda med paprikapulver, salt, peppar och massa timjan. Pressa vitlök och sen pressar du färsk citron, rätt mkt så typ kycklingen ligger dränkt i citronen. Knåda in allt ordentligt så all krydda och smaker sätter sig på kycklingen och sen så bakar du in formen i aluminiumfolie och in i ugnen i ca 35 minuter. Jag brukar kolla och skära i kycklingen och ta ut den när den är precis klar, varken för lite eller för mycket.

Du kommer på riktigt dö när du smakar, så gott! Ska du göra lite mer kyckling så du har matlådor så se till att spara på saften som blir över och ha kycklingen i saften i dina matlådor. På så sätt håller dom sig ännu saftigare. Jag brukar också använda saften som dressing till min sallad eller hälla över potatisen mums 🙂


Recipe on my lovely chicken file made in the oven

A few days ago I gave this recipe to my colleague and she texted me the day after that she was reborn or something. That this was the best chicken she had ever tasted so that’s why I thought you would appreciate the recipe. It is very simpel and healthy way of cooking chicken. 

How to cook : put on the oven on about 200 degrees celsius. Put the filé in a form that is a size so that the chicken is laying really close to each other with no space between, it gets mor moist like this. I don’t use any oil and you really don’t need it here. Spice it with red pepper herb, thyme, salt and pepper. Then press garlic and fresh lemon. Have a lot of lemon, so that the chicken really lays and is covered of the juice. Then really mix everything so that the chicken is really covered with all of the spices and then cover the form with aluminium foil. Have it in the oven for like 35 minutes or so. 

It will taste like heaven I promise you! I also always save the juice that is left when it is cooked to like poor it on my salad or the rice etc. 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats