Inspiration och motivation | Katti Houshmandfar - CrossFit

Katti Houshmandfar – CrossFit

Annons

Inspiration och motivation

Söndagar handlar väldigt mycket för mig om att ta det lugnt, koppla av, vila och njuta och sen börja planera för veckan som kommer. Jag finner väldigt stor motivation när jag tänker att jag ska briljera veckan och får planera den och då längta till träningen. Jag ska vara helt ärlig, jag längtar inte direkt till jobbet utan jag ser fram emot mest det som händer efter jobbet och det är träningen. Jag längtar till att få ännu en vecka till att nå mina mål och det är det som driver mig och ger mig inspiration och motivation.

Tips från mig till att finna inspiration och motivation till att ta det där steget och verkligen sätta igång för dig som kanske inte har kommit igång men vill är detta:

Se söndagen som en planeringsdag där du avsätter tid till att planera din kommande vecka. Sätt dina mål för veckan och sen planera hur du ska lägga upp din veckan så att du får in alla de bitar som behövs för dina mål. Tex “jag vill träna 3 pass nästa vecka” OK, då planerar du in de dagar du ska göra detta för det blir så mycket lättare att hålla sig till det då.

Fyll kylskåpet och förbered matlådor för att underlätta veckan och för att du ska få i dig bra och näringsrik mat och inte hoppa över måltider eller stress handla en dålig lunch osv för att du inte har tid. Nyckeln till en bra kosthållning är planering och matlådor och det är också det som är mest ekonomiskt också.

Använd sociala medier för att finna inspiration och glöd och mål. Jag brukar faktiskt sitta på söndagar då jag har den här extra tiden och bara strosa omkring på instagram och hämta inspiration. Även jag behöver det ofta, jag tycker det är superviktigt.

Packa träningsväskan! En grej jag alltid gör och råder alla att göra. Livet blir så himla mycket enklare när det finns redo och man inte behöver stressa.

Sist men inte minst, må bra och njut av att vara ledig. Jag värdesätter mina söndagar så himla mycket och jag försöker ha så lite som möjligt inbokat bara för att ta det lugnt, vila och ta hand om mig själv. Det är så viktigt. Jag har verkligen gjort en stor förändring här i mitt liv och lärt mig att ta det lugnt ner och vila och ta hand om mig själv och det har gjort så stor effekt i både min träning och kropp. Jag tror jag fick en riktig wake up call efter olyckan och värdesätter verkligen mitt välmående på ett helt annat sätt idag. Har sluta stressa i princip helt och i allt. Jag låter inget stressa upp mig längre.

Det som driver mig just nu och som ger mig motivation är mitt mål och mitt nya kostprogram jag kör med Ako. Speciellt när jag från i tisdags fram tills idag fått resultat. Det ger mig ännu mer pepp inför kommande vecka. Här är skillnaden från tisdag och idag. Äter mkt mer mat än jag brukar faktiskt och har blivit mindre “svullen” runt magen som ni ser.

Känns så bra!

Print


Inspiration and motivation and my progress after just a few days.

Sundays is all about taking it easy and resting for my part. I try to have as little planned as possible and most of the Sundays I just stay at home and take care of myself. I think that is really important and I’ve learned so much about taking care of my mind as well as my body after my accident. 

I try to plan the coming week on Sundays, that is what motivates me when I know that I have a new week to kick ass. I make sure to make my groceries and plan my meals för the week, pack my training bag so that I am always prepared and never need to be stresses, I plan my training days etc. I think that is like motivation. 

Tip to make you week more simpel and to get that extra motivation to get started:

Do as I do and start planning your week. What do you want to accomplish? how many days to you want to workout and plan those days so that you get it done.

Meal prep. Yepp you heard me 🙂 The way to success is always meal prep and having meals prepared is a perfect way to eat healthy and never go hungry and buy stuff that you should not eat. 

Pack you gym bag!

Take the time on Sunday to rest, that will give you so much more new energy during the week. And also one more thing that I do that I think is really good and important. Find inspiration through like social media. I do that all the time and especially on Sundays when I am just laying in the couch. Get inspired by other that motivates you, so important and we all need that.

What motivates me right now is my new meal plans with Ako that is helping me. I have been working with him for almost a week now and it is showing already. I am eating more than before and my bloating problem is starting to disappear. Seeing the difference on the pics that is only a few days away from each other makes me so excited about the up coming week. I am going to work hard and that keeps me motivated. 

Stay tuned 😉

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats