Första träningspasset på nya boxen | Katti Houshmandfar - CrossFit

Katti Houshmandfar – CrossFit

Annons

Första träningspasset på nya boxen

Vaknade imorse och visste inte vart jag var. har ni någonsin haft den känslan? Det är så sjukt creepy när man bara vaknar och fattar ingenting och sen så kommer den där “aha just ja” och helt plötsligt så blev jag extra lycklig när jag insåg att jag var i USA. Vaknade runt 8.00 och då var Pamela redan på jobbet och Jeff var ledig från jobb idag. Så vi käkade frukost och sedan åkte till med i´bilen till Crossfit Reston för att köra dagens pass som började kl 10.00. En sak som ni ska veta om USA är att de är inte lika öppna mot Open Gym som vi är i Sverige. På många ställen får man inte ens köra Open Gym och på Crossfit Reston så får man bara göra det mellan kl 10-12 på dagarna men just idag var det ingen open gym alls. Det är bara att gilla läget och köra. Jag tycker dock det är lite roligt att haka på passen men ibland kan man känna att volymen inte är tillräcklig och vill köra mer och just idag fick vi göra det efter passet.

Dagens pass var följande:

A. 20 min att bygga en tung singel på Hang Power Clean

B. 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 reps av Marklyft på den tyngsta vikten ovan och toes to bar. Min tid blev 8:02

Allt är ju i pounds här och jag är såååå förvirrad haha. Försökte hålla någorlunda koll men någonstans där i mitten så hade jag verkligen ingen aning vad jag hade på stången och jag lastade på 155 pounds och precis innan jag ska lyfta frågar jag tränaren vad det är i kg och hon går och tar fram sin telefon och börjar konvertera och ropar 70kg innan jag ska lyfta. Och jag bara lyfter den och tog PR som ingenting. Alltså det var så lätt. Nästa gång ska jag fan inte ens räkna bara köra haha. Mitt första intryck av boxen är att den är väldigt stor och rymlig så bråka om plats kommer aldrig hända. Riggen är inte min favvo, sjukt hal och det blev jag varnad om innan från Pamela och Jeff och man får heller inte tejpa tydligen för då blir ägaren tokig. Konstigt tycker jag faktiskt. Har inte fått ett grepp om folket ännu då jag knappt hann prata med någon men de verkar vara väldigt peppande men en aning skrytsamma som Amerikaner är typ kända för. Dom gillar gärna att skryta om antal reps, tider och PR osv utan att man ens behöver fråga.

Efter träningen åkte jag och Jeff hem och åt lunch och duscha och sedan åkte vi till Fair Oaks Mall där Pamela jobbar och väntade på henne och sen käkade vi igen för vi blev typ superhungriga. Nu är det snart kväll här och vi ska ev till gymmet och träna lite, vi får se men ni där hemma ligger och sussar så gott just nu kan jag tänka mig.

img_0803.jpg

img_0804.jpg

img_0802.jpg


FIRST SESSION AT THE NEW BOX

I woke up this morning and didn’t know where I was. Have you ever felt that before? You wake up and like where the hell am I and then in 2 sec you remember. I am not used to being her I guess but I am so happy. It feels like home. I woke up around 8 am and by then Pamela was already at work so me and Jeff had breakfast and headed towards Crossfit Reston for a session at 10 am. This is the box that I will be training at and the first impression was wow it is så huge. What I have learned from my past visits in boxes in the States and this one has confirmed it even more is that Americans are not that open minded to Open Gym as we are in Sweden. In some places they don’t have it or won’t let you do the open gym, only the sessions. I think that is like so weird but I don’t mind doing the sessions it is just sometimes it feels that the volume of training isn’t enough. I am use to a very high volume of training from the box where I come from. At Reston the open gym is only from 10-12 during the day which is like nothing.  

Anyways, we joined the class today and it was 2 parts.

A. 20 min to build to a heavy single in a hang power clean (I PRd my hand power clean, 70kg/155lb)

B. 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 reps of Deadlift (heaviest weight in A) and Toes to bar. My time was 8.02 and I had 155 lb on the deadlift.

But it looks like a great box and the people were super friendly today so I am really excited to do my workout here and the Level 1 as well. After our workout we went home to have some lunch, take a shower and then we went to Fair Oaks Mall where Pamela works and waited for her and then we had to eat again 🙂

Tomorrow Pamela is free from work so we are going to workout at 10.00 and then I think we are going shopping.

Talk to you tomorrow!

/Katti

 

 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats