Det bästa med USA | Katti Houshmandfar - CrossFit

Katti Houshmandfar – CrossFit

Annons

Det bästa med USA

Man må tycka mycket om detta land och amerikaner men en sak som USA har som skiljer sig rätt stort från Sverige och världen skulle jag nog säga är hur vänliga de är och hur stort service mind de har i precis allt. I Sverige så sätter vi oss alltid så långt ifrån andra människor som möjligt på bussen eller tunnelbanan, vi blir helt chockade om någon som jobbar i en butik frågar hur man mår och om man behöver hjälp med något. Då blir vi typ nästan lite besvärade och illa till mods.

I USA (ok bortsett från storstäder såklart) så hälsar folk på dig när du är ute och går längs vägen. “Hi, how are you” och det finns fan inte en enda person som inte hälsat på mig av alla hundra gånger jag har varit ute och promenerat med Svea. Jag fullkomligt älskar denna vänlighet. Hela min promenad blir så himla mycket bättre och jag får typ en helt annan positiv energi när jag passerat personen som precis tog sig tiden att titta upp på mig medan jag passerar och säga Hej. Varför kan vi inte vara så vänliga mot varandra hemma i Sverige? Du kan typ göra någons dag bara av ett leende och ett Hej. Tänk på det.

Sen en annan sak. Kulturen här inom service är ju helt annan än hemma och jag gillar verkligen det. Hur de verkligen tar en på allvar på restauranger och butiker osv. Man vill liksom ge dricks i detta land jämför med hemma och här är det också mer ett måste att ge dricks när du äter ute. Dom presenterar sig med sitt namn när man sätter sig ner och samma sak när du handlar kläder. Typ Victoria Secret t.ex. OMG jag kände mig kunglig när jag skulle in och prova kläder. Riktig bortskämd blir man.

Jag tänker bara på den situationen när 3 plagg som jag hade handlat på VS försvann, minns ni det? Jag gick tillbaka dit för några dagar sedan och visade mitt kvitto till store managern som gick in på kontoret och kollade på kamerorna från när jag var där och då ser hon att tjejen glömmer stoppa in kläderna i min påse. Alltså hon typ bad om ursäkt miljoner gånger om och såg genast till att en anställd gick runt med mig i butiken och att jag fick plocka det jag skulle ha sen fick jag även en present för att de hade gjort bort sig så. Sättet de bemötte mig är något jag aldrig upplevt tidigare. Tror ni att någon i Sverige skulle ens gå in och kika på kamerorna om man kom in och sa att man inte fick med sig sina saker? Glöm det! skulle aldrig hända.

När man kommer till passkontrollen i Dulles Airport så spelas det upp en video med Obama där han välkomnar en till Amerika. The country where poeple are friendly. Han har verkligen helt rätt. Det är något jag verkligen gillar med USA och jag önskar att vi hade det så i Sverige. Min personlighet passar in på sånt folk 🙂 Vi borde vara vänligare mot varandra i alla situationer.


WHAT I LOVE THE MOST WITH AMERICA

You may think a lot of things about USA and Americans but one thing that I have to give this country and the people cred for is how friendly they are and how much the put focus and effort in their customer service when it comes to anything. Restaurants, shops, over the phone etc. They take it really seriously. But let us talk about the the friendly part and the people. Everywhere you go, people say Hi to you. And not even just Hi, how are you as well. Ok maybe not in a big city like NYC but most places. Every morning, afternoon etc when I take Svea for a walk people say Hi or Good morning when I pass them and not even a single time have a passed someone without saying HI. I LOVE THIS! 

Why can’t we say Hi to each other in Sweden? Why do we get so bothered when people are to close to you or sit near you on the bus and metro etc. It makes my day and walk so much better and happier when I meet someone who takes their time to look up and look at me and with a friendly smile just say a simple thing as Hello. You can make someones day by doing that you know. 

In stores back home in Sweden, we don’t want people to talk to you and if the people in the store asks you if you need any help we often look surprised and I think some people feel bothered by that. “If I need anything I will let you know, don’t talk to me” is what goes on in most peoples head. Here, you get surprised if they don’t ask you and I like that service. Like when I was going to try things on at Victoria Secret, OMG they spoiled me. I felt Royal trying clothes on and it makes shopping more fun. I mean we pay money, why shouldn’t we need and get that service back home?

I went back a few days ago and showed my receipt to the store manager at VS since I was missing 3 items from my last shopping there. She went in to her office and had a look at the cameras from that day and saw that the cashier forgot to put them in my bag. She then took the time to go with me in the store and I could choose what I wanted and then also gave me a gift for the inconvenience. That would never ever happen in Sweden, they would absolutely not take the time to look at cameras. Nope nope nope. And just the way they apologized and took care of me when I went back was so amazing. That kind of service is top notch!

Even in restaurants they take their waitress job really seriously and the service is always 150% more then in Sweden. It is more fun to each out when it is like that and you really want to give tip her (even though you have to haha) 

I would love to see this friendly culture more back home, my personality fits in with that. Why shouldn’t we be more friendly to each other? Obama was right in the video shown at Dulles Airport at the immigration.

“Welcome to America, the country where people are friendly”

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats