När en kropp är stressad | Katti Houshmandfar - CrossFit

Katti Houshmandfar – CrossFit

Annons

När en kropp är stressad

Ni har väl hört talas om det här med stress eller hur? Det är så vanligt idag och ännu mer vanligt skulle jag säga att det är här i vår fantastiska huvudstad. Stress i all dess form faktiskt.

Tidsbrist, mycket att göra både på hemmafronten och på jobbet men även den stress som kan dyka upp utav en inre oro. Den har jag lidit jättemycket utav detta år faktiskt. Den där sist nämnda.

Stress påverkar inte bara hur vi mår utan den påverkar även vår ämnesomsättning, vår hy och hår, vår utstrålning och hur vi ger respons på träning. Precis allt påverkas av stress. Den vänstra bilden är tagen från i somras när vi var i Marbella på träningsresa. En helt ok form och absolut jag ser stark ut. Men Gud så stressad och orolig jag var i kroppen då. Jag tränade faktiskt mer än vad jag gör idag, jag åt mer eller mindre samma sak alltså jag hade bra koll på vad jag åt men jag var så himla stressad inifrån. Jag vet vad min stress berodde på och något jag har tagit tag i och gjort en förändring på.

Den högra bilden visar samma tjej fast jag utstrålar något helt annat tycker jag. Eller tycker inte ni det? Jag tränar faktiskt mindre idag än då men ändå ser jag starkare ut. Hur kommer det sig?

Man ser rätt tydligt hur mycket mindre vätska jag samlar på mig, hur både min hy och hår mår bättre och det syns också rätt tydligt på kroppen hur jag mår inifrån. Håller ni med? Alltså även fast jag har dåliga dagar och så med tanke på allt så är jag idag en mycket lugnare person och det gör så mycket i precis allt.

Så ni som ger allt på träningen och är super duktiga med er kost men märker inte dom resultat ni skulle önska. Kan det vara stress som påverkar? Ta er en funderare och se över er vardag och vad ni kan göra för att varva ner och stressa mindre. Kanske vill vi ibland lite för mycket?


 

This thing so called stress. Ever heard of it? People are so stressed nowadays and I see that especially here in the main capital of Sweden since everything is so damn stressing all the time. And stress can be in all different types.

Lack of time, lot of things to do at home and at work or that type of stress you just feel inside by going around and being worried for things you don’t know why you are worried about. I have suffered from that last one a lot this year.

Stress doesn’t just affect how we feel it it affects our digestion, our skin and hair and the way we look and present ourselves. The left pic is from this summer when we were on our training camp in Marbella. I was happy, I was working out more and harder than I do today, I was very good with my meals and did not eat crap. The right pic is from today actually. Same girl, still happy, don’t actually exercise as much as I did then and I am still ok with my nutrition and don’t eat so much crappy food. But the main difference is that I have become a totally calmer and less stressful person today then I was that summer. And you see that I have lost a lot of water (fluid )  by just stressing down. That is really a focus that I have had this year to take care of myself and my mind by stressing less. 

So if you have put a lot of focus and effort on your training and you nutrition but you still don’t see the results that you want. Maybe you should see over you mindset and the stress. Maybe that is the problem?

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats