Hur du hittar den billiga och bästa maten i Thailand | Katti Houshmandfar - CrossFit

Katti Houshmandfar – CrossFit

Annons

Hur du hittar den billiga och bästa maten i Thailand

Om det är något som det finns gott om här i Chalong och på Soi Ta-ied vilket är namnet på gatan där jag befinner mig på (training street) så är det träning och mat. Här äter du gott till en riktig billing peng jämfört med vad du får betala för precis samma rätt nere på Karin, Kata eller Batong. Här kostar mer eller mindre alla klassiska thairätter runt 50-80 bht och i de stora turistområdena så får du betala runt 150-200 bht för precis samma mat. Det är därför som många är här längre perioder och tränar och äter ute precis hela tiden, för det kostar ingenting. Gott är det också och här är dom verkligen hälsomedvetna då precis alla som är här är här för ett syfte. Träna och må bra och oftast för att göra en förvandling eller viktnedgång. Ber du om att få maten utan socker så fixar dom, vill du ha ångkokat så finns det, vill du ha klassisk thai så finns det. Allt finns!

Imorse var jag och åt frukost med mamma på ett ställe som heter The Shack Phuket vilket är ett vegan/hälsoställe där dom gör massa goda smoothiebowls, overnight oats och massa annat. Detta ställe är dock inte lika billigt som resterande men det är för deras råvaror och samt att de vet att vi turister betalar gärna för detta så då väljer dom att prissätta det som vi hade gjort hemma. Så jag skulle inte äta här varje dag om man vill vara sparsam men någon gång måste man.

Drömmen jag tog imorse till frukost. En protein smoothie bowl och mamma tog en green smoothie bowl.


Så jag vill verkligen tipsa er som reser till Thailand att leta er lite utanför de största turistområdena när ni ska äta. Maten är både godare och billigare på platser där det är mer thai folk. Våga testa! Var inte rädd för att restaurangerna har plaststolar och köket ser ut att vara från andra världskriget. Jag lovar dig att det är dom som gör de absolut godaste thai maten du någonsin kommer att få sätta tänderna i. Jag har alltid varit den som vågar och köper gärna mat från dom här moppe killarna som står och steker på gatan. Du kommer inte dö jag lovar, det är så fantastisk. det är matkultur!


 

I wanted to talk a little about the food around here in Chalong and Soi Ta-ied which is the name of the street where I am staying. The so called training street in Phuket. Here you have basically everything you can dream of when it comes to training and food, since this is the mecka for it. The thai people are well aware here that people come to do a life change and mostly want to get fit and loose weight and when you travel for a cause like this – training vacation, then food is a very important part of it. The prices are so different as well compared to the prices for the same food if you go to the big tourist places like Patong, Kata and Karon. Most of the typical thai dishes here cost around 50-80 bht and in the other areas you would pay 150-200 for the same dish. And here they really have a healthy focus. If you want the food without sugar, they will fix it for you. If you want and omelet made of egg whites, they will do it, if you want your chicken and veggies steamed, they will do it. And if you want typical that, you will get it. Protein shakes, smoothie bowls, oatmeal yeah whatever you want you can find here. 

This morning me and my mother went for breakfast at a new place called The Shack. It is a vegan/health place with big focus on good ingredients, organic and like popular for their overnight oats, smoothie bowls and loads of other yummy stuff! The prices though are not the same as the rest, a bit higher here so this is a place where I would go like once in a while like this morning. I had a protein smoothie bowl and my mother took the green smoothie bowl and they where both so delicious. 

So my advice if you ever come to Thailand is that you should look for the places where it isn’t so crowded with tourists cuz that is where the prices go up and actually the food doesn’t taste as good. Look for the places where more that people are, I promise you that is where you will find the best tasting thai food ever and for a really good price. 

Hope you learned some 🙂

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kajsa

  Oj, vad inbjudande den frukosten såg ut! Var i Thailand är du? Vad kostar det att bo/träna där du är? Förstår att du tränar gratis eftersom det är vänner t dig, men är nyfiken på vad det kostar

  1. Katti Houshmandfar

   Hej Kajsa, Ja visst är den? Tänkt att jag typ endast ville äta där för att det blir så himla snygga bilder haha. JO för att det är så gott också såklart 🙂
   Jag befinner mig i Phuket och då i området som heter Chalong. Jag är och bor på en träningsgata som är känd för att åka hit och träna och må bra liksom och det ligger lite utanför själva tursitområdet i Phuket vilket gör det väldigt unikt och prisvärt.
   Att bo och träna på Titan kostar 11.900bht per vecka. Du kan se på denna länk hur boendet ser ut och om det som ingår på gymmet. men det priset är liksom all träning (gym och alla pass osv) http://www.titanfitnesscamp.com/packages-and-programs/
   Massa kramar!

   1. Kajsa

    Åh, tack för ditt svar!
    Jag verkligen älskar värmen också och vill hitta ett sätt att kunna bo varmt hela året
    Fortsätt att träna och njuta!
    Kram!

Annons
stats