Raya & Coral Island | Katti Houshmandfar - CrossFit

Katti Houshmandfar – CrossFit

Annons

Raya & Coral Island

Jag sitter här med en klump i magen över att jag ska åka hem nu till Sverige, känns så trist för jag känner mig så himla hemma här. Livet är så himla enkelt här. Man bara sätter sig på moppen och bara swishar omkring. Jag ska DOCK tillbaka hit snabbare än vad ni kan ana faktiskt… Har en vecka hemma som jag måste fixa med lite saker först bara sen så.

Men jag avslutade semestern på bästa sätt igår och det var att vi hyrde en egen longtail båt som tog oss till 2 öar utanför Phuket. Raya Island (även känd som Racha) och Coral Island. Ett tips till er som vill åka ut på öar är att våga ta er egen båt faktiskt. Då slipper man det här turistiga med 20 pers som ska klämma sig i en båt och här kan du själv bestämma vart du ska och hur länge du vill stanna.

Vi betalade 5000 thb för båten och chauffören som körde oss först till Raya Island och då Raya Yai vilket är den stora ön. Finns även Raya Noi vilket betyder liten. Jag var här faktiskt för 4 år sedan med mitt ex där vi valde att stanna 3 nätter på ön. Det är en helt öde ö men knappt några restauranger och typ endast 2 hotell. Perfekt om man vill komma bort till lugnet. Stranden här och vattnet här bländar en, så vitt och klart och fint är det. Det är verkligen den finaste ön jag har varit på efter Koh Lipe som är min favvo. Det tar ca 1 timme och 20 minuter med en longtail och själva resan dit är ju den mysigaste. När vi alla 3 satt i båten och bara njöt av att vara ute till havs, miljön i Thailand är så fantastisk. Vi fick själva bestämma hur länge vi ville vara där så vi sa att han kan hämta oss igen om 2 timmar. Sol bad och en massa bilder togs det här och sen var vi redo att åka vidare till Coral Island (Koh Hey) och då Banana beach vilket enligt mig var kanske inte den vackraste stranden i Thai speciellt inte efter att man varit på Raya. Men det var väldigt lugnt och mysigt och här stannade vi och åt en sen lunch och badade lite till. Kl 17.00 bad vi chauffören hämta oss för att åka tillbaka till piren.

En helt amazing dag med andra ord och själva båten tog vi från Chalong Pier. Så du behöver aldrig boka något i förväg här Thailand det är det som är charmen med det. Du går bara dit så står massa söta Thai män och vill köra dig vart du vill. Vill man bara åka till Coral kostar turen 2500thb

Så vi betalade knappt 500kr var för en upplevelse som denna.


 

It feels so sad to go back home to Sweden now, I am so going to miss this place. Thailand and this area is like my second home and life here is so simple and easy that it makes me a bit stressed to go back home. BUT I am going to be back sooner then you can expect actually. Just need to go back home and get some stuff fixed and then I will be back. 

But I finished this vacation in the best way ever. A whole dat at sea and living that island life. Yesterday we rented an own long tail boat that took us to Raya Island and Coral Island over the day. Raya Island is one of my favorite islands here in Thailand after Koh Lipe and here you get that crystal clear water and that white beach that makes you blind. Even whiter than Similan that I wrote last time about. Ray Yai which is the biggest island (there is also one called Raya Noi) is about 1 hour and 20 min away from Chalong Pier in Phuket by boat, or long tail boat. This island has almost no hotels and is really that paradise place where you can go and stay a few nights if you want just to get away. No road here and no cars. Amazing! We stayed here for about 2 hours and then the boat took us to Coral Island (Koh Hey) and to Banana Beach. Not as fancy as Raya but it was still wonderful. We stayed here for 1,5 hour and had late lunch and some swim before the driver picked us up at 5 pm to take us back to the pier. 

This whole day costed us 5000 thb that we shared and I would really recommend you guys to dare to rent your own boat when you want to go on adventures. When you buy those tourist packages, you have like 20 people in the boat and yeah it is not the same thing. We really enjoyed being alone on the boat and the boat trip is one of the most amazing experiences actually. The environment around the islands here in Thailand is so beautiful. 

Ray island is very know for the snorkeling and diving. So this is an Island I would really recommend to visit. One of the top places in Thailand. 


Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Erika

    Hej! Jag råkade hitta ditt gamla inlägg om viknedgång och en diet som du hade följt och gått ner 12 kg med. Vilket proteinpulver skulle du rekommendera att använda i proteinshakarna om man vill följa samma diet? Och varför ska man äta ett ägg och flera äggvitor till frukost? Kan man inte äta två vanliga ägg istället?

Annons
stats