Ett års kontroll | Katti Houshmandfar - CrossFit

Katti Houshmandfar – CrossFit

Annons

Ett års kontroll

PA294541Hej Bästa Ni!

Väl hemma på Svensk mark så är det första jag får göra är att fixa mina fransar på morgonen och sedan var det återbesök hos ortopeden på Karolinska Sjukhuset hos min kirurg. Det har gått ett år och efter att jag åkte in på akuten sist ni vet så ville min doktor träffa mig för att prata om det dom såg på röntgen samt undersöka då jag har så himla ont fortfarande.

Nu ska jag inte ta ut något i förskott men det är aldrig kul att vara där på besök. Varje gång jag sitter i väntrummet på Karolinska så får jag lite tårar och det är nog för det påminner mig om allt detta skit lite extra mycket när jag är där.

– Hur mår du Katti? 

-Skit! Den här saken gör mitt liv till helvete!

Det han såg på min röntgen från när jag åkte in på akuten var först och främst förkalkningar men även en synlig spricka som kan vara så att det inte riktigt läkt ihop men för att göra det tydligt så ska jag få göra en datortomografi omgående. Vad jag kan berätta för Er och som han gick igenom med mig idag igen är ju att det finns en stor risk vid talus frakturer att man får en avaskulär nekros som innebär att trochlea får störd blodförsörjning och senare deformeras. Något som kan ha hänt i mitt fall. Han förklarade det som att språngbenet “faller och trycks ihop” och lite därför som jag har så svårt med mobiltet, gång, och sidorörelse i foten. Kan även vara så att jag har fått artros. Både dessa fall är inget man kan göra ngt åt utan då blir jag verkligen Ms Invaliditet for the rest of my life.

Det känns inte kul alls och jag känner mig väldigt låg idag…

Men jag behöver röntgas för att dra slutsater men en talus- eller calcaneusfraktur kan innebära slutet för en yrkeskarriär i tungt eller rörligt arbete. Sånt är aldrig roligt att höra. Ja så där har ni lite status på foten. Men det är ju fint väder här hemma så det är ju alltid något. ELLER INTE 😉


So I am back home in Sweden (landed last night) and the first thing I did today was to get my lashes fixed this morning and this afternoon I had my 1 year control at the hospital for my ankle injury with my doctor. After I was at the emergency just a week before I traveled to Thailand he wanted to see me to go through the xray pictures. What I was told today was that I need to do and CT (Computed Tomography) on my foot. What he could see is a little fracture that probably has not healed and it could be that the lack of blood into the bone (which is a complication with talus fractures) can have had an impact of the bone structure which is why I am in such pain and still have problems walking normal. If this is the case, well t’s something that I have to live with for the rest of my life and it really sucks.

I feel a bit down today but I am going to try to stay positive until I have had the CAT scan done. I could also have arthritis and that is also something that can’t be fixed.

This talus injury is soooooo hard and it is really making my life a nightmare 🙁 So now you have status on how my foot is, just have to wait and see.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Zaiga

    Jag fattar PRECIS hur du känner dig. Fick en fotledsfraktur förra söndagen och jag lever just nu i en mardröm som aldrig vill ta slut.. och min har bara börjat. Det är helt okej att tycka det är skit och att det förstör ditt liv. Känner samma sak. Håller tummarna för att du klarar dig ur det där på bästa sätt ändå! Kämpa kämpa!!

Annons
stats