Bestående besvär + tävling | Katti Houshmandfar - CrossFit

Katti Houshmandfar – CrossFit

Annons

Bestående besvär + tävling

Nu har det gått 14 månader sedan jag opererade min högra fotled då jag drabbades av en allvarlig talus fraktur vid en frontalkrock i hög hastighet. Jag bröt även ryggen men det har jag inte pratat så himla mycket om då det inte märks av idag förutom att jag blir trött och får ont i ryggen under längre resor som typ när jag åkte till Thailand osv.

Idag var jag på Karolinska sjukhuset och gjorde en undersökning så kallad invaliditetskontroll där man kikar på bestående besvär och jag fick träffa en läkare jag aldrig träffat tidigare. När han ställde frågan “Hur går det” så brast jag i tårar. Jag kan verkligen inte kontrollera känslorna för det finns så mycket. Jag hade till och med skrivit en lapp med allt jag vill få sagt och visa så att inget missas. Man glömmer lätt att säga saker ibland hos läkare och det sista jag sa till honom innan jag gick var.

“Snälla, jag ber dig. Missa inte något nu när du skickar in detta till mitt försäkringsbolag, jag lider verkligen”

Jag är så himla rädd att något ska missas. Just ja, den datortomografi som jag gjorde visade inga tecken på artros eller felläkning osv. Det var skönt men samtidigt ja…. det finns alltså inget att göra åt min fot mer. Åren får ge sin läkning men det kommer som sagt aldrig bli riktigt bra.

Men nu ska jag bara vara tacksam att jag lever och inte blev värre skadad och njuta och se fram emot allt som väntar mig. Om 9 dagar ska jag tävla och om 13 dagar åker jag till USA. Det är rena rama högsommaren där just nu. Det enda är att jag måste gå ner 3 kilo tydligen till tävlingen (trodde jag vägde mindre haha) så Ako hjälper mig nu att tappa dessa på 9 dagar. Min kost från idag fram tills fredag nästa vecka styrs helt av Ako. Nästa vecka ska vi tydligen “tömma” och det ska bli intressant. Jag vill ju bara ha glass och godis just men men.

Gårdagens försök till selfies med coach…gick ju sådär va? 

 


It has now been 14 months since I had surgery done on my right ankle (talus fracture) after a very serious car accident that I was in. I also broke my back but I haven’t been talking so much about that since it has healed very well and I almost don’t suffer from any remaining disabilities from that injury. The only thing I can feel is when traveling for a long time och sitting still a longer period of time. My back hurts then which it hasn’t done before. But the main focus now has been my right foot since it is a big issue still. 

I was at the hospital today for my 1 year control where a doctor measure and looks at my injury and how big the remaining problems are. This time I met a doctor that I have never met before and the first thing he asked me when I sat on the chair is “Who is everything going” and I just exploded and started to cry. When it comes to my injury, I have so many feeling inside that always explode and I can’t control myself and get really emotional. I even had a note with me so that I wouldn’t forget to mention anything since I know by experience that you always forget something going to the doctors. The last thing I said to the doctor before I went out was

“I beg you, please don’t forget anything now when you write a summary to my insurance company. This injury is destroying my life. Please”

I know how doctors can be and it is really important that everything I said and showed is put on paper. Otherwise they will never understand and I wont get the decision I deserve. So now I just have to wait and see what the insurance decide. I am going to have positive thought and be thankful that I actually survived this accident and that I can walk and didn’t loose my legs or something. I have so much fun stuff to look forward to now also. In 9 days I have an important competition coming up, in 13 days I am traveling to the States and yeah, life is really good. That is the only thing I need to focus on. Yeah by the way, I apparently need to loose 3kg  for my competition since I didn’t weight as little as I though haha so from today and 8 more days, Ako is controlling my nutrition. So no more week stuff and candy for a while. It sucks.

 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Kämpa på Katti! ❤️Jag tror säkert att din fot med tiden kommer bli mindre smärtsam, ibland måste kroppen lång tid för att repa och anpassa sig. Du kämpar på med träning osv, det gynnas din fot av! Kanske man kan prova laser som smärtlindring och påskyndad läkning/ cellförnyelse? 🙂 vi behandlar Lite med det och vissa får väldigt bra resultat av det.
  vet att det inte är i närheten att jämföra men jag skadade Min fotled rehjält för några år sedan, kunde inte springa eller hoppa utan att det gjorde ont/högg till i foten på 1,5-2 år. Fick lite hjälp med ultraljudsbehandling, körde rehab och sedan blev det successivt bättre. Idag kan jag få hugg om jag provocerar in i maximal dorsalflexion (typ djupa squats eller hopp med Max böjning) men i övrigt så länge jag värmer upp är den ok, lite stelare bara.. Kramar!!

  1. Katti Houshmandfar

   Hej finaste du! åhhh tack tack tack för din kommentar. Betyder massor att du läser och ger sådana här fina tips <3 tack och hoppas du mår bra!

 2. emelie

  hej katti! jag lider verkligen med dig, men jag måste säga att jag förstår PRECIS hur du känner. jag fick en blodpropp i benet och lungorna för snart 3 år sen… jag höll på att dö, men klarade mig som tur var.. dock förstördes mina blodkärl i vänster ben vilket har försämrat blodcirkulationen såpass mycket att jag inte kan springa längre än ca 30 min innan jag måste stanna.. innan jag fick blodproppen var jag en duktig löpare som drömde om maraton – det kommer dock aldrig kunna ske nu.
  kämpa på, katti! jag hejar på dig! 🙂

  1. Katti Houshmandfar

   Men oj Emelie vad ledsen jag blir att höra detta vilken kämpe du är då! Då vet exakt hur det känns. Hoppas du fått bra hjälp och sånt. Massa kramar!

Annons
stats