Så hur gick det egentligen | Katti Houshmandfar - CrossFit

Katti Houshmandfar – CrossFit

Annons

Så hur gick det egentligen

 

img_8388.jpgimg_8394-1.jpgHej Måndag och hoppas ni alla har haft en underbar helg!

Detta har på riktigt varit den bästa helgen på länge med tanke på hur jag har mått det senaste. Gamla Katti är tillbaka och jag känner bara glädje och energi just nu till precis allt, äntligen! I helgen har jag tävlat, njutit av solen till fullo och firat min mamma som fyllde år.

Tävlingen – Idag om ett År

Okej, det hela började men panik på Fredag kväll när jag ställde mig på vågen vid 20 tiden och vägde 60,1kg, vad in i helvete?!!! Messar Ako och skriker typ HJÄLP! Han skäller lite på mig och säger att jag inte skött kosten “kebabtallrik ingår inte i mina kostschema” och jag tänker “Men jag åt ju bara kycklingen och salladen…” Så hur löser vi detta på mindre än 12timmar då jag ska väga in mig kl 9 på Lördag morgon och måste väga -58kg. Så det fick bli projekt BASTA och sluta dricka och äta. Fy fan vilken tortyr det var att basta i 40 minuter utan att få dricka något, höll fan på att dö på riktigt kändes det som. Jag lyckades innan läggdags tappa 1 kg så jag vägde 59,1 och när jag vaknade och hade kissat vägde jag 58,5 så 600g måste bort. In i em varm varm varm varm dusch med handduk över huvudet i ca 20 min och jag fick bort 400g och sen gick jag in och ut i bastun och växlade med varmduschen i typ 15 min och så låg jag på 57,8kg. Nu jäklar håller vi tummarna att vågen på plats är samma som hemma annars är jag körd. Hur tror ni det gick?

Jag lyckades och vägde in på 57,7kg! YAS! Tack Ako för hjälpen.

Detta var min bästa tävling i tyngdlyftning någonsin och jag känner mig riktigt stolt även om det inte räckte hela vägen. Då mitt mål var väldigt högt så handlade det bara om att satsa allt och gå utanför min “comfort zone” och lyfta vikter jag aldrig gjort på tävling och då är det verkligen gambling för man vet aldrig hur det kan gå.

I Ryck körde jag 49/52/55kg och klarade alla förutom sista lyftet på 55kg

I Stöt körde jag 63/67/67kg då jag missade andra och fick göra ett om försök på samma vikt som tyvärr inte blev ett godkänt lyft. Ärligt talat så fattar jag inte varför när jag ser på videon om och om igen men så är det, bara att acceptera.

För mig blev det person bästa i ryck  och totalt. Även om jag inte fick lyftet godkänt på sista stöten så är det ett person bästa även där för mig. Jag vill rikta ett stort tack till Jim Gyllenhammar min tränare och till alla på Lyftare. Utan dig och Er hade det aldrig varit möjligt och aldrig varit så roligt som det är. Jag längtar efter att få fortsätta jobba hårt och bli bättre men för mig var denna tävling en vinst. För ett år sedan kunde jag aldrig någonsin föreställa mig att kunna stå där på plattformen och lyfta igen och det gjorde jag minsann. För 4 månader sedan opererade jag min axel och att jag kan lyfta så tungt och smärtfritt som jag gör idag är otroligt. men det visar också att jag har jobbat hårt, så hårt ska ni veta. Varje dag är en kamp för mig men jag ger mig inte och försöker se glädje och lycka i allt och det är det som tar mig framåt. Det må gå långsamt men det går framåt.

Ge aldrig upp på saker du vill ha och uppnå, aldrig!

Video på alla lyft – Tack Pontus som filma och heja på mig!


Hey Monday and I hope you all have had a great weekend!

This weekend has been the best in a while for me since you all know that I have not been feeling so well lately of personal stuff. But that is way gone now and finally the normal happy Me is back. This weekend was full of happiness and joy. I competed on Saturday and I have been out all weekend enjoying the sun and the summer heat that visited Sweden. 

The Weightlifting competition

Friday evening started with a slight panic when I saw my weight on the scale – 60,1kg! WTF?!! All of a sudden I had gain weight and I had 12 hours to weight in for my competition where I had to weight less than 58kg. So I texted Ako in panic, he is the one helping me with my diet and he was a bit disappointed since I had posted a pic the day before on a plate of food that was NOT in my diet haha. So I had to do a loose weight in sauna project and stop eating and drinking. OMG it was torture to stay in a sauna without drinking water! But when it was time to sleep my weight was 59,1 and when I woke up it was 58,5 so I needed to loose 600g more. I went back to the sauna in the morning but first I took a hot hot hot shower with a towel over my head and lost 400g. When I was done my weight was 57,8 and in weight in it was 57,7 so i did it! lost 2,4kg in less than 12 hours! 

I did my best weightlifting comp ever this weekend and I am so proud over myself. 1 year from now I never thought lifting again would be possible after my accident and here I am now lifting weights that is more than before my accident and I am doing them more technical beautiful as well. I want to say a big thank you to my coach Jim Gyllenhammar for that and to the whole Lyftare team for making my training more fun and for all the push and help you give me. 

Snatch – I lifted 49/52/55kg and got the first 2 approved and failed 55kg. 52kg was a PR for me, yay!

Clean and Jerk – 63/67/67kg. Approved on the first, failed the clean on second lift so had to lift the same on my third lift and strangely and did not get the third lift approved. I really don’t understand why but that is the game, just have to accept. 

Anyway I am proud and happy. It was PR in both lifts for me and I did my best competition ever even though if wasn’t enough. My goals where set very high on this competition so we really had to get my out of that comfort zone and lift weight I had never done before. I can’t wait to get back and work harder and get better. This is why competitions are so much fun, you just want to improve and get better every time. 

The video above is all my lifts from Saturday and with that I just want to say. Never give up on the things you want. Work hard and remember why you started. I could barely walk before and broke my back and foot really bad, I thought that my training period was over but I have proven that everything is possible if you work for it. I have soon worked for it, really hard actually and look where it has taken me.

You can do anything in this world, believe in yourself!

LOVE

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats