Att vara stark är coolt | Katti Houshmandfar - CrossFit

Katti Houshmandfar – CrossFit

Annons

Att vara stark är coolt

För 3,5 år sedan så började jag träna på riktigt skulle jag väl vilja kalla det för och det var början på en helt ny resa i mitt liv när det kommer till precis ALLT. Det var början på något nytt där jag vågade släppa den gamla kontroll freak Katti och testa något nytt som förändrade mitt liv till det bättre på många sätt.

Jag har alltid i mina tidigare år varit rädd för att lyfta vikter och jag såg mest träning som något där man skulle svettas så mycket som möjligt och sen körde en massa massa magövningar. Så med andra ord så stod jag timmar på löpbandet och gjorde mer eller mindre alla möjliga former av situps varje dag. Ibland styrketränade jag men jag kan verkligen inte kalla det för att träna på det sättet som jag gör idag vilket är att bli stark. Då var det mest för utseende som var liksom prio 1 och jag ville absolut inte bli stor. nej gud nej då skulle ju hela världen gå under och stor blir man ju om man lyfter vikter. Det går inte!

Jag började träna Crossfit som öppnade en helt ny värld för mig. En värld som tog mig fri från min tidigare ätstörningar och som började se på kvinnokroppen med helt andra ögon. En värld där stark blev något häftigt och roligt och som jag skapade ett sug efter. Sakta men säkert tog mitt fokus från att göra saker för utseende bort och jag började göra saker för sitt syfte. Jag vill lära mig frikända och när jag lärde mig ville jag lära mig att lägga på mer vikter och frivända mer. Jag ville kunna lyfta mig själv med armarna i riggen och göra pullups och för att kunna göra det fick jag bygga en starkare överkropp. Helt plötsligt öppnades det en värld som jag skulle vilja kalla för en lekplats med en massa roliga redskap som jag skulle lyckas lyfta, transportera och göra massa skoj med.

När jag tittar tillbaka idag på bilder från när jag började med Crossfit så blir jag alldeles varm och rörd inombords för jag ser en helt annan tjej idag som utstrålar så himla mycket genom en bild så att det är svårt att sätta ord på. Shit vilken häftig resa jag har gjort och det ger mig så mycket motivation och driv. När jag började kunde jag ingenting och jag menar verkligen ingenting. Herregud vilka framsteg jag har gjort då om man ser efter vad jag kan prestera inom sporten idag. Sen är det inte bara inom sporten utan mitt vardagliga liv har förenklats så mycket. Jag är piggare och har mycket mer ork idag och saker som var jobbig förut är inte det idag. Jag tycker det är en enkel match nu att gå och storhandla och bära 4-5 fyllda kassor hem från butiken och jag gör det med en bra hållning också. För det har jag fått med mig från Crossfit. Nu kan jag inte springa längre men tidigare så var det liksom inte jobbigt att ta en spurt till bussen eller tåget som det var för 4 år sedan. Då höll jag fan på att dö när jag kom fram. Jag bär upp min kropp och kläder på ett helt annat sätt idag och utan att ens behöva stå och spänna så speglar jag en stark och sund kropp och själ.

Alltså jag är förbannat glad över att jag vågade börja lyfta vikter och ändrade mitt sätt att se på både kroppen och träning. Jag är så himla lycklig och frisk idag och vet ni hur coolt det är med en stark kropp. Våga lyfta vikter och våga ät mat, det är ingen som kommer att få en manlig bodybuildar kropp för det jag lovar er.

En stark kropp är nog den bästa investeringen och gåvan jag har gett mig själv.


3,5 years ago I started a new path and journey in my life when I started Crossfit. You can actually say that I started exercising for real now and it changed my life in so many ways and all of them are positive. It was the start of something new and it was the start of becoming a healthier person and letting go of the old control freak Me. I had suffered by eating disorders for a few years back then and never ever could I imagine that starting Crossfit would get me out of that terrible disease. 

I have always been afraid of lifting heavy weights or any weight actually and I mostly saw exercising as a way of just doing a lot of cardio combined with abs exercising. More or less everyday. I could spend hours on the treadmill and I always finished my training session with a lot of core. This is a very typical behavior for people with eating disorders, I know that for a fact! If I ever did any lifting it was barely any weights and the cause of the lifting was absolutely not the same as it is today. I just did it to look good back then and I was really scared of “getting to big” you know. Ever heard that from a girl? Yep quite normal that girls say that in the gym. 

I started doing Crossfit which opened a whole new world for me. My eyes and my mind started to see things in a different way and I did not force anything it just came natural. It was a world where being strong was something really cool and something I was slowly longing and striving for. It opened a world where I no longer had my focus on how I look after a training session or how much “pump” I got but instead I just wanted to learn new movements and to do them well and correct. And when i learned them, I wanted to learn so do them heavier and heavier. It was like you put me in a kindergarden for fitness and I could just play with a bunch of cool and heavy items and that playing made me stronger and healthier. I wanted to be able to do pull-ups and to learn that I needed to build a stronger upper body and so I did. And in that way you continued with all of the movements and day by day you improved something. 

When I just in this moment look back at pictures from me and when I started Crossfit I do get the chills and feel so proud over myself and what I have achieved since then. Looking at pictures of me from today and comparing has really shown me the big difference not just in my looks but in what I reflect. I can see it from my smile, from how I am standing and from muscles and also my skin. Everything is glowing and showing happiness and health. I started from scratch, I did not know anything about Crossfit and look where it got me. If I can, everyone can. The biggest journey I have done is the fact that I am free from my previous eating disorders and that is something that I will forever be grateful to Crossfit for. It has really changed my life and made me both strong and healthy. 

What Crossfit also have done is that it has made my everyday life much easier. Things that were difficult before isn’t that hard today like carrying groceries rom the store all the way back home by walking. I can like carry 4-5 full  bags and walk at least 30 min with them in my hands and before it was just hard to carry 1 or 2. I can’t run today due to my ankle but before my accident I remember that sprinting to the bus or the metro wasn’t a biggie but if you would ask me 4 years ago I almost died doing that same sprint. I look better in clothes since I carry my body and the clothes in a different way today. Yeah the list goes on and on, I just have positive things to say about being strong and fit. 

With this said I wanted to let you guys know how cool it is to have a strong body and mindset. You can do so much with your life by being strong so please don’t be afraid to lift some heavy weights. You won’t look like a bodybuilder a promise you that, instead you will look powerful and energetic and you will feel like that also. I am so happy that I found Crossfit and that I dared to change my path and lift some weights and change my life. I am so much happier today and most important of all is that I am free from eating disorders and that is all thanks to this sport. 

Being strong is cool, try it out!

 

IMG_8536 IMG_8542

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats