Dagens pass på Reston | Katti Houshmandfar - CrossFit

Katti Houshmandfar – CrossFit

Annons

Dagens pass på Reston

God morgon från mig här i Virginia, klockan är 8.00 här och jag vaknade för en liten stund sedan. Det är så sjukt vilken skillnad det är på mig med att gå upp på morgonen här jämfört med den senaste tiden i Sverige. Här vaknar jag av mig själv rätt tidigt men hemma kunde jag sova bort hela dagarna. Kanske har något att göra med att jag inte mådde så bra ett tag där.

Nu när jag är här i USA och tränar på Crossfit Reston med Jeff och Pamela så kommer det bli mycket mer Crossfit träning för min del och det är för att jag vill köra med dom båda och för att det är så himla kul att träna med folket här och gå på dagens pass vilket vi gjorde igår och den ville jag dela med mig för det var riktigt skoj och jag har sån träningsvärk idag. Då vi var lite tidiga till boxen igår så körde vi lite lyft ute i solen och sen hakade vi på passet som var följande:

10 min EMOM där vi skulle bygga en sådan tung vikt som möjligt i detta komplex – 1 strikt press + 2 push press + 3 push jerk. När vi sedan var klara med denna så skulle vi använda den tyngsta vikten vi lyfte här i nästa del som var:

50st ground to overhead på tid men var tionde repetition ska man göra 15st hand release push ups. Jag hade 80 lbs på stången vilket blir typ 36 kg eller ngt. Alltså jag har så svårt med vikterna här som räknas i lbs, så efterblivet! Jag fick en tid på 8.39 min iallafall och är nöjd, har fan fortfarande svårt att göra armhävningar efter min axel operation undra när det ska bli bra igen.

Testa denna om ni vill det var ett väldigt roligt pass och lungorna fick jobba lite kan man säga.


Good morning! It’s just after 8 am here in Virginia and I woke up like 30 min ago. It’s so weird what a difference it is on my sleep here comparing to back home. Here I wake up really early by myself and without and alarm but back hope I could like sleep all day and especially lately. Maybe it has to do with the fact that I had a rough time lately and didn’t feel so well. But that is way gone now!

Now when I am here in the States and doing my training at Crossfit Reston with Jeff and Pamela I will be doing a lot more crossfit training. Back home I barely do that, like 1-2 sessions max per week not even that lately. The focus has just been on weightlifting but I really want to join these guys and it is so much more fun when you are away and on vacation to join the workout of the day at the box with the rest. Especially since I have been here before and got to know some people during that time, And you always push yourself a bit harder on the session with the rest. Yesterday I joined the class with Pamela and Jeff was coaching that class and that session was really fun and why I want to share it with you. I am quite sore from it today which is awesome. I love barbell work and this one of those.

So we started with a 10 min EMOM and built up a heavy complex of – 1 shoulder press + 2 push press + 3 push jerks. The heaviest weight on this one we used as the weight on part two which was :

50 ground to overhead for time but each 10 rep you had to do 15 hand release push ups. I had 80 lbs and my time was 8.39 min. To be honest, this lbs thing is so confusing. I never know what that is in kilos so I just smile and lift haha. I notices that I still have some issues doing pushups after my shoulder surgery and I really wonder when that is going to be back to normal again. Lifting is fine but like pushups and ring dips is more or less impossible. 

Well anyway, I am happy with that workout and my results and you should try it out because it was fun. You will feel it on your shoulder and your lunges I promise. 


Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats