5 saker vi Svenskar har att lära oss | Katti Houshmandfar - CrossFit

Katti Houshmandfar – CrossFit

Annons

5 saker vi Svenskar har att lära oss

P6091030P6091036

Varje jag gång jag är i USA så kommer jag på ännu en gång hur jäkla underbart trevliga och service minded människorna i detta land är. Deras nivå på service kanske inte är den bästa i landet på vissa saker men det är alltid sättet de bemöter en som är huvudsaken och det jag kommer ihåg. Jag ska berätta några exempel

När jag är ute och går så hälsar verkligen varenda person på mig eller ger mig ett leende om det är så att de har musik i öronen.Amerikanarna är verkligen så vänligt folk.

Häromdagen så beställde vi mat hem från ett persisk ställe som heter Moby Dick och vi brukar äta där då dom har så god mat. När vi kom hem och skulle käka så var riset verkligen helt överkokt och liksom mjölig vilket persisk ris aldrig någonsin ska vara. Det ska inte klibba alls. Pamela ringde till dom då och de ber om ursäkt liksom så många gånger och direkt så får vi en check på 3 nya måltider till nästa gång. Hade detta hänt hemma hade dom bett en komma tillbaka med maten och få en ny, jag lovar!

I butikerna när man handlar kläder så assisterar dom en alltid vid omklädningsrummen. Kommer och frågar hur de går, presenterar sig med sitt namn oftast och ni vet ju själva hur det är när man är själv och provar kläder och råkat ta en fel stl och vill prova en annan men står naken i rummet. Här behöver du knappt ens fundera för dom står alltid utanför.

Varenda gång Pamela ringer någonstans (hon brukar ha på speaker) som tex hennes bredbandsbolag eller försäkringsbolag osv så är dom så sjukt trevliga! Alltså det är så underbart, man kan liksom inte ens bli arg eller besviken eller ngt när dom är så himla fina mot en. “Hi Pamela how r you today?” och så vidare. Sjukt trevliga, aldrig hört ett sådant bemötande någonstans i Sverige.

Dom är väldigt öppna med att prata och ge en komplimanger här. Hålla upp hissdörren åt en och dom säger ALLTID “have a great one” när man går isär även om man bara stått 2 sekunder i hissen ihop. Dom är inte blyga med att prata och säga “nice shirt “eller “nice legs” eller whatever. Man kan inte bli annat än glad.

Sen finns det mycket negativt här men just den här delen är så himla fantastiskt med USA och dess folk. Kan inte vi ta lite lärdom av detta där hemma och vara lite vänligare och varmare mot främmande människor. Måste det vara så himla Jobbigt att en person du inte känner sätter sig nära dig på bussen? Kan inte vi bara bli så glada över att en främmande person säger HEJ till dig när ni passerar varandra istället för att tycka att den var konstigt?


SWEDISH PEOPLE HAVE SOMETHING TO LEARN

Every time I’m in the United States, I get reminded once again of how friendly the people are in this country. In all kinds of situations and they have really high service mind even though the service itself might not always be the best. But that doesn’t matter because it is always the way they handle situations and how they HOW they really try to do their best that matters in the end. I wish Sweden and the people could be more like this really. Here are some examples from my own experience.

When I’m out walking or something like that, everyone that I pass says Hi or at least give you a smile if they are listening to music or something. Wow that is small thing that can change someones day really and I feel so much happier after a walk out. Wonderful! The only people I have met here that doesn’t give you a look or anything are like asians actually I don’t want to be rude or anything but it is the same story with every single one of them that I have met really. But Americans gives you so much love!

The other day we grabbed some food with us home from a Persian place called Moby Dick and we usually eat there because they have such good food! When we got home and was about to eat we noticed that the rice was really overcooked and kind of soft and sticky which Persian rice should never ever be. Pamela called them then and they apologize like so many times and immediately we got a check on 3 new meals next time. If this had happened at home they would have said that we could come back and get a new plate I promise. Who wants to go back when we were finally home? 

In the mall and shopping for clothes they always assist you in the changing rooms. Ask you how it sis going and if you need any sizes or anything just let them know. They even introduce themselves in some stores., Imagine trying on clothes alone and you have the wrong size in something, omg in Sweden you would have to scream and wait until somebody comes and helps you out or you always have to put your clothes back on and go and get that size. No need to worry about that here. 

Every time Pamela calls somewhere (she usually has speaker on so I can hear) like her broadband company or insurance company etc. they are so nice and service minded no matter what!! It is so wonderful, you can not even be angry or disappointed or when they are so nice to you. “Hi Pamela, how are you today?” and so on. I have never ever heard that kind of a service back home. 

They are very open minded and likes to talk tone anywhere. In the elevator, while standing in line somewhere and so on. They always hold the elevator door for you here, a small but meaningful gesture! And when you are separated with a stranger like when you step put from the elevator the always say “Have a great one” I love that!

Yeah of course there are a lot of negative things about living in the States compared to back home but this thing is really the best about the people. That they are friendly to stranger and very open minded. You can make someones day by just saying Hello to them on the streets. Why don’t we do that more often back home?

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats