A running clock | Katti Houshmandfar - CrossFit

Katti Houshmandfar – CrossFit

Annons

A running clock

I Januari när jag var här sist så körde vi ett pass på CF Reston som dagens pass som var så himla rolig och jobbig och igår var det passet på dagens schema igen och sånt tycker jag är så skoj. Att få köra samma workout och jämföra resultat.

Jag fick inte lika bra score denna gång men det spelar ingen roll för en sak som är så jäkla häftigt att se är skillnaden då mot nu som jag skulle vilja berätta för er. I januari körde jag Crossfit och höll inte på med tyngdlyftning och kände inte Jim eller hade kommit i kontakt med Lyftare. Vad jag tydligt märkte är att man blir verkligen bra på det man tränar och fokuserar på. När jag körde första gången så fick jag kriga med dom tyngsta snatchen för det var så nära mitt max (vilket det fortfarande är) och jag hade så mycket lättare med flåset. Både rodden gick fortare och min lungor pallade att kötts på. Igår var det helt tvärtom. Dom tyngsta snatchen var så lätta och gick så bra och hela min stång rörelse var annorlunda MEN mina lungor orkade inte samma tempo och därav fick jag inte samma resultat.

Här kommer passet så ni kan testa : Ställ klockan på 30 minuter, du ska köra mot en tickande klocka och du startar med

2000 meter rodd sen

10 st ryck 165/105 (vikterna är i lb)

10 st ryck 135/85

10 st ryck 115/75

Sen max reps resterande tid på 96/65. Resultatet är antalet reps du samlar på den sista och lättaste vikten. MEN det är en sak bara, efter 15 minuter så ska du avbryta det du gör varje minut och göra 5 burpees. Jag fick 67 reps förra gången och 55 igår, stor skillnad.

Så vad jag har kommit fram till är att då jag har följt en tyngdlyftningsprgram de senaste månaderna så är det väldigt tydligt vad jag har blivit bra på och då självklart så blir ju flåset och CF lite sämre och det är ju exakt så det ska vara, eller hur?


In January when I was here last time we did a session at Crossfit Reston that was one of my favorites and yesterday the same workout was on the class schedule again. I love when workouts come again so that you can try them out and see if you have improved or not. I did not improve my score but I don’t mind that at all but I noticed another thing. I January I only did Crossfit and had not started with my weightlifting program and did not know Jim my coach and anything about Lyftare. Back then the heaviest snatches were so heavy and I really had do fight hard for those 10 reps. But what I was better on was of course the cardio and the lactic acid handling thing. Yesterday was the totalt opposite. My lunges completely died and I really could not handle the burpees and breathing the same time. But the snatches felt like feathers and that made me so happy. 

So this really shows that you get better on the things you practice and that is lifting for my part. So happy for that!

Here is the workout, the weights are in lb and with a 30 min running clock

Row 2k as a buy in

10 snatches 165/105

10 snatches 135/85

10 snatches 115/75

Then max reps the remaining time on 95/65. Your score is the total reps you get on the lowest weight. BUT after 15 min you have to do 5 burpees every minute. That killed me haha, felt like I did burpees all the time. My score last time was 67 reps and this time 55 so it was a big difference. 

Lesson learned from this : You get better on the tings you practice and less on the things you don’t. Crossfit works fine for me but I might not have the same engine to handle the high pulse like I used to do. But my weightlifting is going soon good and that is exactly what I want. 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats