När prestation blev viktigare än utseende | Katti Houshmandfar - CrossFit

Katti Houshmandfar – CrossFit

Annons

När prestation blev viktigare än utseende

Igår kväll så satt jag med mobilen och klickade igenom arkivet på min blogg för att kika lite på hur mina inlägg såg och ut för att se om jag kunde hitta lite gamla bilder på mig och Pamela och lite annat och jag blev helt paff över vart mitt fokus låg då och hur jag skrev på bloggen faktiskt. Vi alla börjar ju alltid någonstans och vi alla har ju ett förflutet och växer, formas och ändras med åldern och tiden. Det är något som jag verkligen har gjort.

Jag blev helt förbluffad över att varannat inlägg handlade verkligen om ordet “Diet” eller “Formcheck” och bilderna som dyker upp chockade mig. Var detta verkligen jag? OMG!

Däremot är jag stolt och tacksam om vart det har tagit mig och hur jag ser och tänker på saker idag. Jag vill verkligen inte spegla en bild där min värld handlar endast om hur deffad jag är och hur mycket jag kan få mina magrutor att synas vilket jag gjorde då när jag verkligen läser det jag skriver och tittar på de bilder ja valde att lägga upp. Men det jag också vet är att det var då jag började med Crossfit och det var då jag sakta men säkert tog steget till att gå mot en friskare Katti där träningen inte längre handlade om utseende utan prestation. Det var då jag började bli frisk från alla mina ätstörningar som jag led av i många år.

Jag vill inspirera tjejer där ute till att det är OK och jävligt snyggt med stora, fina och starka lår och att man ska våga visa upp dom. Jag vill visa att man kan ha en vältränad kropp som ser stark ut utan att behöva ha 0 % kroppsfett och gå runt och behöva deffa hela tiden. Jag vill visa att lite kött på kroppen är förbannat jäkla coolt och snyggt och att prestation går före utseende. Det är vad jag vill spegla.

Älska dig själv och din kropp! Den är som vackrast när du vet vad den kan prestera.


Last night I was scrolling on my mobile phone and clicked through the archive on my blog to take a look on old pics and old posts. Wanted to see how and what I wrote about 3 years ago when I started my blog. What I saw really surprised me and I can’t believe that this was me 3 years ago only. Time really changes you and it has changed me to the better in so many ways. 

I was totally surprised that every other post was about the word “Diet” or “form check” and the pictures that turned up shocked me. Was this really me? OMG!

However, I am proud and grateful of where it has taken me and how I look and where my mindset is today.. I really do not want to reflect an image where my world is only about how lean you are and how your abs look like and looking back that was really the image I was reflecting hone I posted the things I did and I think my mind was there also. But what I also know is that 3 years ago when I started blogging was also when I started with Crossfit and that was the start of a healthier me. I had been suffering from eating disorders for so long and now all of a sudden my training was no longer about appearance but instead about performance. That’s when I started to recover from my previous disease without even knowing it.

I want to inspire girls out there to feel that it is OK and damn nice with big, nice and strong thighs and to dare to show them. I want to show that you can have a well-trained body that looks strong without having 0% body fat and o have that without having to be on diets all the time. I want to show that some flesh on the body is  damn cool and neat and that performance goes before appearance. That’s what I want to reflect and I hope that I can do that more and more each day. 

I am happy and proud over what I have become and I love the stronger me! Love yourself and your body! The biggest beauty is when you know what it’s capable of when it comes to performance. 

Pics from 2014


And from now 2017

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Irja

    Du är så sjukt grym och ditt blogg inlägg ska få alla att känna att de är mer värt att vara stark och ha dedär köttet än att se ut som en gädda med stort huvve och ingen kropp! Fan va jag gillar hur du bara kick as och kör all in på att träna, ha kul, njuta och leva livet fastän du är målmedvetna 🙂 massa kärlek

Annons
stats